Foto: afataga
Rozmýšľala som, čo so zelenou špargľou a vyšlo mi toto
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
2 čl |
|
1/2 čl |
|
Omáčka: | |
2 čl |
|
5 ks |
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
|
|
1 ks |
|
4 ks |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
šalát: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do vody so soľou a cukrom som dala variť očistenú špargľu na 8 min., bolo by stačilo aj 6. Na hlbšiu panvicu som dala masť a podusila na nej chvíľu pečiarky nakrájané na plátky
-
2
Pridala som smotanu a chvíľu som redukovala, prskalo to a chcelo utiecť, treba riadne miešať, keď sa smotana ukľudnila, pridala som soľ, korenie, rascu a chilli
-
3
Keď mala omáčka požadovanú konzistenciu, pridala som guľky mozzarelly prekrojené na polovice, za minútku citrónovú šťavu a odstavila som, pridala som kúsok masla
-
4
Na tanier som dala uvarené zemiaky s maslom, posypala som ich pažítkou, uložila špargľu a preliala som ju trochou omáčky
-
5
K tomu šalát
@violeta ty nam rasties do krasy :-)
@paploska , ale ja nie, nie som moc polievkova :-)
@mariamka , no ak ti to urobi radost... :-)