Zelená špargľa s bazalkovou omáčkou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 3. apríla 2014
Zelená špargľa s bazalkovou omáčkou (fotorecept)
Foto: afataga

Včera som kúpila špargľu, tak bolo treba čosi vymyslieť

2-3
porcie
10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
2 ČL
1/2 ČL
Omáčka:
250 ml
podľa chuti
štipka
3 PL
1 ks
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Do vriacej vody so soľou a cukrom som dala variť špargľu, pred tým som olámala dolné konce. Rozmýšľala som, že si kúpim hrniec na špargľu, ale inventúrou v kuchyni som zistila, že vlastne mám :-), varila som ju 7 min.

    Zelená špargľa s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do kastrólika som vyliala smotanu a redukovala som ju asi 4 min., pozor treba miešať do bezvedomia, lebo chce ujsť :-), pridala som soľ a biele korenie, pokrájanú chilli a parmazán, miešala som, kým sa syr roztopil

    Zelená špargľa s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odstavila som a pridala som bazalku a kúsok masla. Bazalku som dala mladú, čo som potrebovala vytrhať z kvetináča

    Zelená špargľa s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanieri som špargľu preliala omáčkou a trochu ozdobila, muž mi povedal, že som sa podpísala :-). Príloha môžu byť zemiaky a my sme mali aj rukolový šalát: rukola, soľ, olivový olej a trocha citrónovej šťavy

    Zelená špargľa s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mariamka
ta fotka je taka dokonala, az som sa zlakla! hotove sipy, len vystrelit, nerob mi toto :) mas pekny citatelny rukopis, aj podpis :) bazalka v smotane je zaujimava, vidim, ze radsej pouzivas zelenu sparglu, je chutnejsia? ozaj, a pekna lyzica ;-)
elixir
Tento recept sa mi hodí, zajtra bude špargľa podľa Teba.
afataga
@paploska chilli a bazalku ano, sparglu vypestuj ty a dones mi na kostovku :-)
@mariamka dakujem, lyzica je z nejakeho jarmoku a neboj sa, tieto sipy nestrielaju ani v zaludku nepichaju :-), mam radsej zelenu, je taka fajnovejsia
@izabella929 dakujem
@elixir snad mi uveris, ale myslela som na teba, ako ty minule na mna :-), dobru chut
@kuku take hrnceky bezne dostat aj s inymi obrazkami
havino
kdesi to fotila vo foto študiu? ako sa mi už drieme, mi oči fotka otvorila :-) dala by som si, moja chyba, ja v tom metre ešte odvtedy nebola, pekný recept
safran
krásna (titulná) fotka, ozaj rozdiel medzi prvou a poslednou
alex37
no, v podstate sa budem aj ja len opakovať, vyzerá perfektne, či recept, či fotka :-)
tiginko
panenko skákavá žabacia! To aká neuveriteľná fotka toto! Stejky parádne, fotky parádne, teba je tam na horniakoch škoda! Ja teda špargľu nemusím, ale omáčku si vymyslela parádnu, nech sa učia mladé žaby, ako hustú omáčku robiť bez múky
hanak
@afataga , super a pekné foto už bolo okomentované, nebudem sa opakovať. Si jednotka!
afataga
@tigi nemusis ma oslovovat panenko skakava, ja si nepotrpim :-), ked nemas rada sparglu, isto sa da taka nejaka omacka pouzit aj inak a asi aj u vas na dolnakoch :-) dakujem
@hanak :-))) dakujem
@elixir pekne si to upatlala :-) len neviem co su tam tie bodky
elixir
To bola sušená bazalka, nanešťastie som nemala čerstvú...ale aj tak bolo chutné :)
afataga
@elixir cerstvu mozes mat cely rok v kvetinaci na okne, ked uz je biedna, vykydnem hlinu, dam novu, polejem ju a navrch dam zopar semienok, vyklici za par dni
elixir
Už som párkrát tak mala v kuchyni, len z hliny vždy dáke potvory povyliezali a mušaciny poletovali...ale teraz ako bude teplejšie, sa teším, dám na balkón bylinky od výmyslu sveta :)
havino
Takto to vyzerá, ked mi ide všetko naraz na chuť a to ešte na tanieri chýba šalát z čínskej kapusty s farebnou paprikou, ten tam pricestoval až po fotení radšej :-) , chilli som do omáčky nedávala, robila som ostrokyslú a echt pikantnú, už sa mi nežiadalo, len syr, maslo, bazalka



havino
ja som ju tak okúpala v omáčke, poobaľovala, poprevaľovala a je v nej stále
afataga
@havino este je v nej stale? a co ste potom jedli? :-))) aj s bielou to moze byt dobre, ale ja mam radsej zelenu, len nie vzdy a vsade ju maju, pekny tanier si prihotovila, len mi prezrad, co je to hnede?
havino
že si to ty prezradím :-), to je plátok krkovičky, preložený šampiňónmi, na prírodno v rúre pečené, prekladané s cibuľou a ja mala mať len špargľu, len sebe ju pripravujem, nechcú mi ju, no ale ja bez mäsa nebudem !! Bola som vo vašom žilinskom kauflande, tri druhy mali bielej, z Peru, Talianska a táto bolo napísané pôvod SR, či? ani boh nevie. To sa nezamýšľaj nad mojimi kombináciami, to mávam také dni :-)
bozulka
Dnes bol tento tvoj recept,len som ho "ochudobnila" o šlahačkovú smotanu,bola smotana na verenie,ale husto nastrúhaného parmazánu.Chutilo !!!
Fotku som nestihla.