Špargľa s omáčkou z chillipecorina

afataga - fotkaafataga, 3. mája 2015
Špargľa s omáčkou z chillipecorina
Foto: afataga

Rýchly, jednoduchý obed

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
2 ČL
1/2 ČL
200 ml
80 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Šparglu som dala variť do vriacej vody so soľou a cukrom na 10 min. Zároveň aj zemiaky. Ideme na omáčku: do kastrólika om dala smotanu a redukovala som ju za stáleho miešania asi na polovicu objemu. Objavila som v obchode chillipecorino, neviem, či poznáte, tak som si povedala, že ho musím vyskúsať a nesklamalo, vyzerá takto:

    Špargľa s omáčkou z chillipecorina - obrázok 1
  2. 2

    Do zredukovanej smotany som dala menšiu polovicu :-) postrúhaného syra a nechala rozpustiť, trochu som osolila a pridala korenie, to je celé. K tomu zemiaky s maslom a vňaťou

    Špargľa s omáčkou z chillipecorina - obrázok 2
  3. 3

    A niečo farebné pre oko:

    Špargľa s omáčkou z chillipecorina - obrázok 3

Diskusia k receptu

radost
ja od konca:
floxy nízke..tie sú mi teraz blízke..keď kvitnú kobercové taričky..mám od radosti široké zreničky..proste..žiadna zima..jeseň,leto..nemajú na JAR..preto..pre kvety..keby kvitli furt..
a jedlo..??
ľahko by sa varilo..len kúpiť..bo mám doma len soľ..cukor..korenie..nestačí..že nie..??
ja som aut..ja som vedľa..bo špargľu som ešte nikdy -jedla-..
mám to napraviť..??urobiť..??oplatí sa..??
zolik
a aj pre mna.... zacina sezona, omacku si urcite urobim, tu ten syr dostat. Na spargle ficim celu sezonu v akejkolvek podobe. Uz je v kk a samo ze za 5. prajem peknu nedelu.
havino
zas majú v ZA niečo čo vo Vrútkach nemá chýru, chillipecorino, zajtra tam idem a kúpim, podla foto som vedela, že Ty, ja by si dala hned, ale môj bude pýtať flákotu mäsa k tomu
radox1
s tym ovčim syrom to musi byt fantasticke-5 hviezd.
jujoska
omacka musi byt vyborna, ked nie je cilipecorino, da sa urcite pouzit normalne pecorino + cili
bozulka
Včera som mala špargľu tiež netradične a hlavne za 15 minút bolo jedlo na stole.Špargľu som musela už spracovať a doma som nemala ani zemiačika.Špargľu som očistila,uvarila,stačilo 8 min.osušila,pokrájala na menšie kusy,na panvici rozohriala maslo, na ňom som trošku opiekla.Rozmiešala som 2 vajcia s postrúhaným parmazánom /iný doma nebol/ jednou chilli papričkou a vyliala na špargľu,posypala petržlen.vňaťou a urobila omeletu.
Medzi tým som urobila ešte miešaný šalát-rukola,rajčinky,kúsok papriky,kúsok uhorky.Zálievka balzamico,med,oliv.olej,citr.šťava,špetka soli.Premiešať a hotovo.Bolo to výborné aj bez zemiakov...:-)
bozulka
Musím povedať "nákupcovi/ aby pozrel to chillipecorino,určite bude chutnať.Ďakujem.
pacinka
Tá omáčka je vynikajúca, dnes sme mali k obedu túto delikatesu. Super recept :-)
tiginko
lákavá omáčka, kde si kúpila chillipecorino? Nebudú to tie pulty s rôznymi zahraničnými resp. talianskymi syrmi? Čo mávajú aj tie zelené/bazalkové a červené/paradajkové?
afataga
som rada, ze sa vam paci omacka
@radost to je tazka odpoved ci sa oplati, spargla ma charakteristicku chut a biela inu ako zelena, aj ked je to ta ista zelenina, biela rastie pod zemou, zelena nad zemou, ja mam radsej zelenu, ale nie vzdy ju viem kupit, to cloveku bud chuti, alebo nie, musis niekomu kusok uchmatnut z taniera, aby si vedela, ci ju mas varit
a konecne viem ako sa volaju tie kvietky, dakujem :-)
@elixir v sobotu ano, v nedelu by si to uz mala horsie :-)
@jujoska ty si genius :-)
@bozulka si to poriesila :-) a ved preco nie ?
@pacinka som rada, ze chutilo
@all ten syr som kupila v Kauflande pri syrovom pulte, pani odkroji na vahu, ak by nebol vylozeny, treba sa opytat, ci ho maju, lebo niekedy ho maju predo mnou schovany v tom velkom chladiaku za predavackou
mariamka
@radost , nam teda zelena chutila, nedavno, s panenkou, aj decka na to s nedoverou pozerali, ale uz samotna kratko povarena chuti takmer ako "zakusok" a ked som ju este "prehnala" cez maslo a opecenu slaninu, bola to pochutka, praveze je nenarocna na pripravu a velmi zdrava, @afataga fajne a pekne, ako vzdy
radost
dievčence..ste milé..že mi venujete svoje -pre oddych-určené chvíle..tak raz kúpim..skúsim..:-)
mesiar50
Spargla je v nl.oblubena.Jedlo by mi urcite chutilo,lebo je vzhladovo vabive.Kk.Dakujem.
katka78
Pekne, aj my už sme započali špargľovú obsesiu, každý týždeň 1 špargľové jedlo - kým je sezóna, potom budeme s láskou spomínať :-)
marika21
Oplatí sa vyskúšať. Určite je to výborný recept. Sadnúť si tak k hotovému. KK5*
zuzanka1367
Konečne aj do našich končín dorazila špargľa :) , ale také chillipecorino veru ešte stále nie, tak iba obyčajné a chilli pridané z vlastných zásob. Veľká spokojnosť, ani mi žalúdok oči nezaťahuje, tak som sa dobre najedla.


afataga
@Zuzanka1367 (25.4.2017 11:43)

Jej tak to mam dvojnasobnu radost Zuzanka :-), tesim sa, ze si fajne najedla, dakujem za krasne foto obeda.
No a ten psik, nemam slov, je neskutocne nadherny, aj ti veru zavidim, ze ho mas pod nosom, rastie akoby ste ho tam za usi tahali :-), dakujem za foto, hned mam krajsi den :-)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia