Zapečená brokolica pod perinou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľu, pridáme umytú, na ružičky rozobratú brokolicu, osolíme. Podlejeme vodou a pod pokrievkou pomaly dusíme do mäkka.
  2. Do vydusenej brokolice pridáme nakrájaný cesnak a podlejeme sladkou smotanou, ktorú necháme odpariť. Medzitým z uvarených zemiakov, masla, soli a sladkej smotany urobíme zemiakovú kašu, do ktorej pridáme nastrúhaný muškátový oriešok.
  3. Hotovú podusenú brokolicu dáme do zapekacej misky a rozotrieme na ňu zemiakovú kašu. Po povrchu ju jemne pokvapkáme olivovým olejom, aby bola po zapečení pekne červená. Podávame teplé so zeleninovým šalátom.