Zapečená brokolica pod perinou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji speníme cibuľu, pridáme umytú, na ružičky rozobratú brokolicu, osolíme. Podlejeme vodou a pod pokrievkou pomaly dusíme do mäkka.
- Do vydusenej brokolice pridáme nakrájaný cesnak a podlejeme sladkou smotanou, ktorú necháme odpariť. Medzitým z uvarených zemiakov, masla, soli a sladkej smotany urobíme zemiakovú kašu, do ktorej pridáme nastrúhaný muškátový oriešok.
- Hotovú podusenú brokolicu dáme do zapekacej misky a rozotrieme na ňu zemiakovú kašu. Po povrchu ju jemne pokvapkáme olivovým olejom, aby bola po zapečení pekne červená. Podávame teplé so zeleninovým šalátom.
|