Zákusok tisíclist fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 24. januára 2016
Zákusok tisíclist (fotorecept)
Foto: olinecka

Tak tento zákusok som urobila,no fantázia!!!!!Zvládne aj začiatočník . Zákusok je svieží a krémovy.

50 minút
príprava
8-10 minút
na 220 °C

Suroviny

420-500 g rozmrazené
Plnka:
750 ml
4 ks
8 - 10 PL
1 ČL
(alebo cukor van.)
1 bal. hotová
100 g
Na zdobenie:
 tmavá




Postup

  1. 1

    Lístkove cesto si rozvaľkáme natenko na väčší plech 33x40,popichame vidličkou ,aby sa pri pečeni nenadulo.Upečieme do zlatista 2 pláty necháme vychladnúť.

    Zákusok tisíclist (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mlieko dáme do misy s cukrom ,citrónovou kôrou,vanilkovým cukrom .Trocha si odoberieme a rozhabarkujeme 4 žltky a hladkú múku.Keď nám ide zovrieť mlieko pridáme zbytok ,mlieka v ktorom sme rozhabarkovali žltky ,múku a uvaríme hustý krém.

    Zákusok tisíclist (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladnutého krému zamiešame varechou z bielkov tuhý sneh.Pláty si prerežeme na rovnaké polovice a naplníme krémom.Ukladáme na seba ,dáme do chladničky.Napokon si vymiešame citrónovú polevu podľa návodu a polejeme vrch koláča.Dáme do chladničky.

    Zákusok tisíclist (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec si urobíme trocha čokoladovej polevy .Vrch polejeme pružky čoko polevou a špajlov urobíme zubačikový vzor.Necháme ztuhnuť je dobré krájať na druhý deň,lístkove cesto zmäkne.Dobrú chuť!!!!!

    Zákusok tisíclist (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jack
Dobrotka.,verím že chutil.5*
kukulienka71
mám ho veľmi rada, pekne sa ti podaril. Aj keď záber zboku by som hodnotila úplne najlepšie.
sovka62
Netradičný výzor, veľmi pekný, lahodí oku. Aj ja robievam tento jednoduchý krémeš, ale hotový posýpam len cukrom. Nenechávam ho stáť do druhého dňa, najlepší je čerstvý, preto vrchný plát cesta najprv pokrájam (aj vtedy, ak ho polievam čokoládou) a na vrch plnky ho len poukladám. Krásne sa krája hneď po vychladnutí plnky.
Ukladám, lebo na tú krásnu polevu inak zabudnem a ďakujem.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia