Foto: olinecka
Tak tento zákusok som urobila,no fantázia!!!!!Zvládne aj začiatočník . Zákusok je svieží a krémovy.
príprava
na 220 °C
Suroviny
420-500 g rozmrazené |
|
Plnka: | |
750 ml |
|
4 ks |
|
8 - 10 PL |
|
1 ČL |
|
1 (alebo cukor van.) |
|
1 bal. hotová |
|
100 g |
|
Na zdobenie: | |
tmavá |
|
Postup
-
1
Lístkove cesto si rozvaľkáme natenko na väčší plech 33x40,popichame vidličkou ,aby sa pri pečeni nenadulo.Upečieme do zlatista 2 pláty necháme vychladnúť.
-
2
Mlieko dáme do misy s cukrom ,citrónovou kôrou,vanilkovým cukrom .Trocha si odoberieme a rozhabarkujeme 4 žltky a hladkú múku.Keď nám ide zovrieť mlieko pridáme zbytok ,mlieka v ktorom sme rozhabarkovali žltky ,múku a uvaríme hustý krém.
-
3
Do vychladnutého krému zamiešame varechou z bielkov tuhý sneh.Pláty si prerežeme na rovnaké polovice a naplníme krémom.Ukladáme na seba ,dáme do chladničky.Napokon si vymiešame citrónovú polevu podľa návodu a polejeme vrch koláča.Dáme do chladničky.
-
4
Nakoniec si urobíme trocha čokoladovej polevy .Vrch polejeme pružky čoko polevou a špajlov urobíme zubačikový vzor.Necháme ztuhnuť je dobré krájať na druhý deň,lístkove cesto zmäkne.Dobrú chuť!!!!!
Ukladám, lebo na tú krásnu polevu inak zabudnem a ďakujem.