Orechový zákusok

Zákusok s vaječným likérom (fotorecept)

Autor receptu: betinka60

Jednoduchý a výborný koláčik od kamarátky z Rakúska.

25
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180-190 °C

Postup

  1. Ingrediencie...
  2. Cesto: Žĺtky, maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a vodu vyšľaháme (vymiešame) do peny. Pridáme ostatné suroviny (klinčeky roztlčieme) a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech. Mám plech rozmerov 31x32 cm.
  3. Pečieme pri teplote 180-190 °C cca 25 minút. Ak by bol menší plech, tak pečieme trochu dlhšie. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  4. Plnka: Smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky a natrieme na vychladnutý koláč. Ja som si to trochu vylepšila a do krému som pridala aj malé mascarpone. Ale nemusí to byť.
  5. Vrch koláča som poliala vaječným likérom. Ten som si urobila sama, lebo predsa len z obchodu je trochu riedky na polevu. Likér som urobila nad parou z 5 žĺtkov, recept z internetu... taký bol hustý, že som ho nemohla dostať z fľaše von, musela som ho zriediť ešte rumom :D
  6. Poleva potom bola krásne hustá.