Orechový zákusok
Zákusok s vaječným likérom (fotorecept)
Autor receptu: betinka60
Jednoduchý a výborný koláčik od kamarátky z Rakúska.
25 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180-190 °C |
Postup
- Ingrediencie...
- Cesto: Žĺtky, maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a vodu vyšľaháme (vymiešame) do peny. Pridáme ostatné suroviny (klinčeky roztlčieme) a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech. Mám plech rozmerov 31x32 cm.
- Pečieme pri teplote 180-190 °C cca 25 minút. Ak by bol menší plech, tak pečieme trochu dlhšie. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
- Plnka: Smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky a natrieme na vychladnutý koláč.
Ja som si to trochu vylepšila a do krému som pridala aj malé mascarpone. Ale nemusí to byť.
- Vrch koláča som poliala vaječným likérom. Ten som si urobila sama, lebo predsa len z obchodu je trochu riedky na polevu.
Likér som urobila nad parou z 5 žĺtkov, recept z internetu... taký bol hustý, že som ho nemohla dostať z fľaše von, musela som ho zriediť ešte rumom :D
- Poleva potom bola krásne hustá.