Smotanový zákusok

Zákusok s nádychom citróna plnený krémom z kyslej smotany (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Ak vám príde na chuť zákusok a máte kyslú smotanu, vrelo odporúčam.

20 minút
príprava

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Vajcia som si rozdelila. Bielky som vyšľahala s trochou soli do tuha a pridávala citrónovú šťavu, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Keď som to mala dobre vyšľahané, začala som pridávať žĺtky a múku do ktorej som si dala kypriaci prášok. Dobre premiešala. Cesto som vyliala na plech kde som si dala papier na pečenie. Plech rozmer 32 cm x 41 cm. Piekla som asi 20 minút pri teplote 190 stupňov. Ale tu si už musíte dávať pozor, každá si svoju rúru poznáte. Korpus upečený.
  3. Korpus som nechala vychladnúť. Pokiaľ chladol som si vyšľahala kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a pudingom (vysypala som prášok). Vyšľahala som šľahačku podľa návodu teda dala som 150 ml mlieka a vyšľahala šľahačku a pridala stužovač, dobre prešľahala. Pridala ku kyslej smotane a dobre premiešala. Vychladnutý korpus som prekrojila po dĺžke na polovicu a naplnila. Trochu plnky som si nechala na vrch a na vrch som ešte nastrúhala citrónovú kôru. Ale tu si už môžete urobiť podľa seba. Môžete si urobiť citrónovú polevu a tým potrieť vrch zákuska. To je už na Vás. U nás veľmi sladké nemusíme, tak som to takto riešila. A taktiež ak chcete si môžete pridať do plnky práškový cukor podľa svojej chuti. Nám to takto stačilo.