Mascarpone zákusok
Zákusok Red Velvet
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup- V miske nad parou ručne vyšľaháme vajcia, cukor, vanilkový extrakt
a med. Keď sa cukor dokonale rozpustí a vaječný krém zhustne, odložíme.
- Do hrnca s horúcou vodou, nad ktorým sme
šľahali krém, vložíme v dvoch pohároch mlieko a maslo, aby sa zohriali. Potom teplé mlieko a roztopené maslo zmiešame a pridáme potravinársku farbu alebo cviklový
prášok.
- Do vaječného krému primiešame
zafarbenú mliekovo–maslovú zmes
a nakoniec vmiešame múky a kakao.
Cesto nalejeme na plech s papierom
na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch asi 20 minút, resp. kým nie je
korpus upečený, čo zistíme špajdľou.
- Z mascarpone, cukru a zo smotany vyšľaháme krém. Z upečeného
vychladnutého korpusu povykrajujeme kolieska, ktoré spojíme krémom a ukladáme na seba, počet poschodí je ľubovoľný.
|