Zakáľačkový guláš s ľadvinkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masti opražíme cibuľu do zlatista a zasypeme ju paprikou. Premiešame a pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, ktoré sme zbytočne neorezávali od tuku. Je to tradičné jedlo, ktoré sa vyznačuje vyšším podielom tuku. Všetko opečieme, až kým mäso nepustí šťavu.
  2. Potom ho osolíme a pridáme mleté čierne korenie a rascu. Dusíme vo vlastnej šťave na miernom ohni asi 30 minút. Medzitým dôkladne vyčistíme ľadvinky, spolu s pečeňou ich nakrájame na malé rezančeky a pridáme do guláša. Dusíme domäkka.
  3. Guláš sa podlieva ovarom z mäsa, môžeme však použiť vývar. Nakoniec ho dochutíme cesnakom, ak treba, aj soľou, a ako posledný pridávame majorán.