Zajačí chrbát s hlivou v zemiakovom župane

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Zajačí chrbát odblaníme, nožom spravíme pozdĺžne rezy a zľahka naklepeme. Hlivy nasekáme nadrobno a krátko urestujeme na panvici s trochou masla.
  2. Hlivy necháme mierne vychladnúť a uložíme na pripravené filety. Osolíme, okoreníme a opatrne zvinieme. Zemiaky očistíme a pomocou strúhadla nastrúhame na dlhšie špagety.
  3. Zajačie filé obalíme a pomaly na panvici opekáme dozlata. Opečené vložíme do rúry rozohriatej na 160 °C a dopečieme.
  4. Zeleninu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, krátko povaríme v osolenej vode a hneď schladíme. Na panvicu dáme maslo, zeleninu krátko podusíme, zalejeme smotanou a pomaly zredukujeme. Mierne osolíme.