Záhradná polievka

Autor receptu: mirkajan

Toto je jedna z obľúbených krémových polievok mojej mladšej dcéry, ktorý máme od "dedka ružomberského". Je naozaj chutná a nenáročná na suroviny.

6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistíme si zeleninu, cuketu nešúpeme.Cibuľu pokrájame na drobno a speníme na olivovom oleji. Pridáme na väčšie kusy pokrájanú mrkvu, cuketu i zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby bola zelenina ponorená. Ja som miesto klasického zeleninového vývaru použila vývar z jadierok z hokkaido tekvice - toto mám od Mareka Mráza, ktorý s nami v Poluse pripravoval vegetariánske špeciality.
  2. Zeleninu varíme do mäkka cca 15 - 20 min. Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme ju do hladka, dochutíme soľou a korením. Necháme znovu zovrieť a pridáme 2 hrste mrazeného hrášku, ktorý v polievke povaríme cca 2 minúty. Polievku vypneme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Na tanieri posypeme na sucho opraženými slnečnicovými semienkami (alebo ako my - hotovými opraženými slnečnicovými semienkami z Lidlu).