Záhorácky vrabec (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Ide o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu raz robil na chalupe v Podhorí, kam sem s partiou voľakedy chodili na víkendové "resetovanie hlavy"... ja ako záhorák som toto jedlo síce nepoznal, ale môžem doporučiť, je to fakt dobrota... :-)
5 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso narežeme na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme...
- ...na masti opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu a rozškvaríme...
- ...pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a speníme...
- ...pridáme scedenú a prepláchnutú kapustu, vopred namočené huby, ochutíme rascou, podravkou...
- ...a podusíme...
- Na každý rezeň položíme kôpku pripravenej kapustovej zmesi...
- ... zvinieme ako keď robíme španielske vtáčiky, a poukladáme tesne vedľa seba na pekáč alebo do zapekacej misy.
- Zvyškom kapustovej zmesi vyplníme voľné priestory medzi závitkami a poukladáme aj navrch..
- Podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu. Podľa potreby podlievame, dôležité je aby sa voda neodparila, kapusta by zostala suchá.
- Podávame so zemiakovou kašou.