Zadymená kačacia pečeň na víne
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
Kačaciu pečeň umyjeme, zbavíme žiliek, osolíme,
okoreníme. Víno s medom privedieme
do varu, vložíme osolenú a okorenenú pečeň.
Na miernom ohni varíme 20 minút. Kačaciu
pečeň vyberieme a necháme vychladnúť. Víno
s medom redukujeme až do riedkeho sirupu,
potom necháme vychladnúť, vložíme doň
pečeň a necháme odležať 4 hodiny.
Pred podávaním nakrájame na
plátky, podlejeme sirupom a zľahka
zadymíme. Do hrnca vložíme bukové
piliny, podpálime a údime v parnom
hrnci na knedle alebo v sitku a prikryjeme
pokrievkou.
Brioška na plechu: Celé vajcia, žĺtky a cukor vyšľaháme na
penu. Potom pridáme múku, kvasnice, maslo, soľ, všetko
vymiešame na hladké cesto a necháme na teplom mieste
prikryté kuchynskou utierkou nakysnúť tri hodiny.
Nakysnuté cesto dáme do vymasteného plechu a pečieme
pri 160°C 40 minút. Briošku nakrájame a opečieme na
panvici dozlata. Pri podávaní ozdobíme čerstvými bylinkami
alebo sakurou.
|