Yorkshirský puding ako príloha k pečenému hovädziemu
Autor receptu: pusta
Táto príloha k pečenému hovädziemu mäsu je u nás menej známa, rovnako ako samotné pečené hovädzie mäso, nemá u nás tradíciu ako iné prílohy. Poznám veľa variant jeho prípravy, od pečeného pudingu v pekáči, až po tento, ktorý vkladám.
8 porcií |
30 + 6 h odpočinutie minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Do misy dáme múku, soľ, soda bicarbonu, tymián a všetko spolu premiešame Do múky uprostred spravíme jamku a vyklepneme do nej vajcia. Pomaly prilievame studené mlieko a poctivo rozmiešavame, aby v ceste neboli žiadne hrudky.
- Cesto necháme 6 hodín odpočívať pri izbovej teplote. Do silikonových formičiek dáme po 1 PL vypečenej šťavy z hovädzej pečene a 3-4 PL odpočinutého premiešaného cesta. Pečieme v trúbe rozpálenej na 220 stupňov 20 minút.
- Podávame k pečenému hovädziemu mäsu ako prílohu.