Yayla çorbasi (jogurtová polievka s ryžou a mätou) -Turecko
Foto: archaa
Aj keď sa vám podľa názvu možno nebude pozdávať, musím vám povedať, že je to jedna fantastická polievočka, presvedčte sa sami...
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na 2 PL olivového oleja opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, zalejeme vývarom a pridáme opláchnutú ryžu.
- 2
Toto varíme 15-20 minút (ale dlžka varenia záleží od toho, akú máte ryžu), extra zmiešame jogurt s múkou, zbytkom oleja a vlejeme do vývaru. Rýchlo metličkou miešame a zahrievame, ale nesmie to vrieť.
- 3
Polievku osolíme, okoreníme, pridáme mätu, nasekanú čilli papričku a odstavíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu