Mrkvový chlieb
Mrkvový chlieb

Mrkvový chlieb

alica7 - fotkaalica7, včera 17:49
Mrkvový chlieb
Foto: alica7

Chutný domáci mrkvový chlieb.

20 (+ kysnutie) minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
180 g (celá)
120 g
18 g
9 g
3 g



Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme, pokrájame na kolieska a uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zmiešame tretinu vody, droždie a ½ lyžičky múku, necháme nakysnúť asi 10 minút.

  3. 3

    Zvyšnú vodu a 120 g uvarenej mrkvy rozmixujeme tyčovým mixérom. Zmiešame preosiatu múku, soľ, mrkvu, kvások, olej a vymiesime. Prikryté necháme kysnúť 1 - 2 hodiny.

  4. 4

    Cesto pomúčime, roztiahneme, zarolujeme oválny bochník. Do formy (12x25 cm) dáme mastný papier a cesto. Prikryté necháme kysnúť asi 2 hodiny.

  5. 5

    Do cesta urobíme nožom zárezy.

  6. 6

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 40 minút. Upečený chlieb necháme vychladnúť na kovovej mriežke.

Diskusia k receptu