Chutný domáci mrkvový chlieb.
20 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Mrkvu očistíme, pokrájame na kolieska a uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť.
- 2
Zmiešame tretinu vody, droždie a ½ lyžičky múku, necháme nakysnúť asi 10 minút.
- 3
Zvyšnú vodu a 120 g uvarenej mrkvy rozmixujeme tyčovým mixérom. Zmiešame preosiatu múku, soľ, mrkvu, kvások, olej a vymiesime. Prikryté necháme kysnúť 1 - 2 hodiny.
- 4
Cesto pomúčime, roztiahneme, zarolujeme oválny bochník. Do formy (12x25 cm) dáme mastný papier a cesto. Prikryté necháme kysnúť asi 2 hodiny.
- 5
Do cesta urobíme nožom zárezy.
- 6
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 40 minút. Upečený chlieb necháme vychladnúť na kovovej mriežke.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu