Mrkvový chlieb
Mrkvový chlieb
Autor receptu: alica7
Chutný domáci mrkvový chlieb.
20 (+ kysnutie) minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Mrkvu očistíme, pokrájame na kolieska a uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť.
- Zmiešame tretinu vody, droždie a ½ lyžičky múku, necháme nakysnúť asi 10 minút.
- Zvyšnú vodu a 120 g uvarenej mrkvy rozmixujeme tyčovým mixérom. Zmiešame preosiatu múku, soľ, mrkvu, kvások, olej a vymiesime. Prikryté necháme kysnúť 1 - 2 hodiny.
- Cesto pomúčime, roztiahneme, zarolujeme oválny bochník. Do formy (12x25 cm) dáme mastný papier a cesto. Prikryté necháme kysnúť asi 2 hodiny.
- Do cesta urobíme nožom zárezy.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 40 minút.
Upečený chlieb necháme vychladnúť na kovovej mriežke.