Mrkvový chlieb

Mrkvový chlieb

Autor receptu: alica7

Chutný domáci mrkvový chlieb.

20 (+ kysnutie) minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu očistíme, pokrájame na kolieska a uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Zmiešame tretinu vody, droždie a ½ lyžičky múku, necháme nakysnúť asi 10 minút.
  3. Zvyšnú vodu a 120 g uvarenej mrkvy rozmixujeme tyčovým mixérom. Zmiešame preosiatu múku, soľ, mrkvu, kvások, olej a vymiesime. Prikryté necháme kysnúť 1 - 2 hodiny.
  4. Cesto pomúčime, roztiahneme, zarolujeme oválny bochník. Do formy (12x25 cm) dáme mastný papier a cesto. Prikryté necháme kysnúť asi 2 hodiny.
  5. Do cesta urobíme nožom zárezy.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 40 minút. Upečený chlieb necháme vychladnúť na kovovej mriežke.