Wellington kurací
Autor receptu: jaya722
Tento recept sa dá robiť na rovnaký spôsob aj s bravčovou panenkou a hovädzou
sviečkovou
1 porcia |
10 minút príprava |
45 minút na 220 °C |
Postup
- Začneme tým že si kuracie prsia nakorenime osolíme a potrieme horčicou. Na rozpálenom olivovom oleji opekáme z oboch strán cca 70 sekúnd s každej strany nech sa nám uzavrie mäso a dostane farbu. Opecene mäso dáme na bok nech sa nám ochladí.
- Ďalej si umyjeme špenát a tiež restujeme na panvici s kvapkou olivového oleja po minuté resovania podlejeme 2 lyžickamy vody a necháme kym sa voda vyparí na zaver pridáme soľ čierne korenie a citrónovou stavu. Rozvalme si listkove cesto v tvare kruhu a stred potrieme creme fraiche a na to špenatove listy a na ne mäso. Zabalíme to všetko do tvaru gule a potrieme cele rozšlahaným vajickom. Takto zabalený wellington dáme do rúry na 220 stupňov na 20 minút po do peceni necháme 15 minút odstať.
- Ku wellingtonu sa hodí cícerove pire. Konzervovaný cícer vysypeme do nádoby kde pridáme cesnak, soľ, čierne korenie, olivový olej a všetko to rozmixujeme ponorným mixérom a mame hotové pire.