Wellington kurací

Autor receptu: jaya722

Tento recept sa dá robiť na rovnaký spôsob aj s bravčovou panenkou a hovädzou sviečkovou

1
porcia
10 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Postup

  1. Začneme tým že si kuracie prsia nakorenime osolíme a potrieme horčicou. Na rozpálenom olivovom oleji opekáme z oboch strán cca 70 sekúnd s každej strany nech sa nám uzavrie mäso a dostane farbu. Opecene mäso dáme na bok nech sa nám ochladí.
  2. Ďalej si umyjeme špenát a tiež restujeme na panvici s kvapkou olivového oleja po minuté resovania podlejeme 2 lyžickamy vody a necháme kym sa voda vyparí na zaver pridáme soľ čierne korenie a citrónovou stavu. Rozvalme si listkove cesto v tvare kruhu a stred potrieme creme fraiche a na to špenatove listy a na ne mäso. Zabalíme to všetko do tvaru gule a potrieme cele rozšlahaným vajickom. Takto zabalený wellington dáme do rúry na 220 stupňov na 20 minút po do peceni necháme 15 minút odstať.
  3. Ku wellingtonu sa hodí cícerove pire. Konzervovaný cícer vysypeme do nádoby kde pridáme cesnak, soľ, čierne korenie, olivový olej a všetko to rozmixujeme ponorným mixérom a mame hotové pire.