Foto: andys
Nedeľná klasika.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Väčšie hovädzie kosti rozložíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry (175 stupňov) na 40-50 minút.
-
2
Upečené kosti necháme vychladnúť, aby sme s nimi mohli ďalej pracovať.
-
3
Kosti preložíme do hrnca, pridáme aj vypečený tuk, zalejeme vodou, pridáme farebné celé korenie a dáme variť.
-
4
Varíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Po hodine pridáme očistenú koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb) a cesnak v šupke. Pridáme soľ a varíme opäť na miernom ohni. (karfiol pridáme neskôr, aby sa nerozpadol).
-
5
Podávame s polievkovými cestovinami - na obrázku je polievka s tzv. "gágoríkmi", typickou zavárkou, podávanou na Gemeri.
-
6
Vývar je vynikajúci na druhý či tretí deň. Pred podávaním ho treba nechať opäť prevrieť. Takto vyzerá vývar z pečených kostí na druhý deň:
Polievka je krásne čistučká. Varila si ju s láskou.
Ked chcem na dusenie a chcem usetrit a bez znacky ,tak jedine ako mi bolo povedane pozerat podla farby, pekna leskla cervena s bledym tukom a prerastene zilkami ako mramor , ziadne tmave, matne so zltym tukom.
www.ausmeat.com.au/media/1711/Chiller%2010%20Low.pdf...