Vývar z pečených hovädzích kostí (fotorecept)
Autor receptu: andys
Nedeľná klasika.
6-8 porcií |
10 minút príprava |
50+90 minút na 175 °C |
Postup- Väčšie hovädzie kosti rozložíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry (175 stupňov) na 40-50 minút.
- Upečené kosti necháme vychladnúť, aby sme s nimi mohli ďalej pracovať.
- Kosti preložíme do hrnca, pridáme aj vypečený tuk, zalejeme vodou, pridáme farebné celé korenie a dáme variť.
- Varíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Po hodine pridáme očistenú koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb) a cesnak v šupke. Pridáme soľ a varíme opäť na miernom ohni. (karfiol pridáme neskôr, aby sa nerozpadol).
- Podávame s polievkovými cestovinami - na obrázku je polievka s tzv. "gágoríkmi", typickou zavárkou, podávanou na Gemeri.
- Vývar je vynikajúci na druhý či tretí deň. Pred podávaním ho treba nechať opäť prevrieť. Takto vyzerá vývar z pečených kostí na druhý deň:
|