Vývar z pečených hovädzích kostí (fotorecept)

Autor receptu: andys

Nedeľná klasika.

6-8
porcií
10 minút
príprava
50+90 minút
na 175 °C

Postup

  1. Väčšie hovädzie kosti rozložíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry (175 stupňov) na 40-50 minút.
  2. Upečené kosti necháme vychladnúť, aby sme s nimi mohli ďalej pracovať.
  3. Kosti preložíme do hrnca, pridáme aj vypečený tuk, zalejeme vodou, pridáme farebné celé korenie a dáme variť.
  4. Varíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Po hodine pridáme očistenú koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb) a cesnak v šupke. Pridáme soľ a varíme opäť na miernom ohni. (karfiol pridáme neskôr, aby sa nerozpadol).
  5. Podávame s polievkovými cestovinami - na obrázku je polievka s tzv. "gágoríkmi", typickou zavárkou, podávanou na Gemeri.
  6. Vývar je vynikajúci na druhý či tretí deň. Pred podávaním ho treba nechať opäť prevrieť. Takto vyzerá vývar z pečených kostí na druhý deň: