Vývar so zimnou zeleninou

Autor receptu: amelie

Jednoduchá polievka, obľúbená v našej rodine. Zasýti aj zahreje.

Suroviny

Postup

  1. Koreňovú zeleninu nakrájame na jemnú julienne.
  2. Šalotku posekáme nadrobno a speníme na olivovom oleji, ku ktorému pridáme maslo asi vo veľkosti vlašského orecha. Pridáme zeleninu a chvíľku restujeme. Podlejeme asi 100 ml vývaru - urobila som vývar z kuracích krídel a trupov z kuriatok kúpených na farme. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.
  3. Potom zalejeme zvyšným vývarom, pridáme tenké pásiky kelových alebo kapustných listov a hrášok a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a zavaríme mäsové knedličky. Tesne pred dovarením pridáme posekanú petržlenovú vňať. Cestoviny na zavárku uvaríme osobitne - malé množstvo, asi 2 hrste suchých cestovín, najlepšie fliačkov. Uvarené fliačky dáme na dno taniera a na ne nalejeme horúcu polievku s mäsovými knedličkami.