Foto: babkamt
Včera som bola znovu na hubách. Žiaľ, išli sme z domu až o pol jedenástej. Podarilo sa mi nájsť krásny zdravý dubák a bedle. Zobraziť celý popisVčera som bola znovu na hubách. Žiaľ, išli sme z domu až o pol jedenástej. Podarilo sa mi nájsť krásny zdravý dubák a bedle. Doniesla som zopár rýdzikov a plávky.Tie som dala do mrazničky. Suchohríby som zavarila. Vyšli mi tri poháre. Na praženicu si z nich vzal syn, zostalo aj nám.
Postup
-
1
V hlavnej úlohe je dnes tento krásavec:-)
-
2
Podarilo sa nám nazbierať aj zopár suchohríbov. Tie napravo som zavarila. Z tých naľavo sme si nechali na praženicu. V strede tróni moja pýcha - dubák.
-
3
Očistený dubák som nakrájala, osolila.
-
4
Obalila som ho v hladkej múke, vajíčku a strúhanke spolu s bedľou.
-
5
Plávky a rýdziky sme očistili, nakrájali. Povarila som ich 5 minút v slanej vode, prudko ochladila, nechala na sitku okvapkať. Dala som ich do igelitového vrecka a šup s ním da mrazničky.
-
6
Malé suchohríby som zavarila. Vyšli mi tri fľašky. Očistili sme dve cibule, no mne sa zdalo, že jedna stačí. Zvyšnú napadlo synovi, aby sme pokrájali na plátky, osolili a vysmažili.
-
7
Na tanieri je zľava vysmažená cibuľa, v strede tróni dubák, vpravo bedľa. Vysmažený dubák som jedla prvý krát v živote. Bol vynikajúci.
Diskusia k receptu