Vysmážaný dubák fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 12. októbra 2015 7:44
Ďalšie recepty »
Vysmážaný dubák (fotorecept)Foto: babkamt

Včera som bola znovu na hubách. Žiaľ, išli sme z domu až o pol jedenástej. Podarilo sa mi nájsť krásny zdravý dubák a bedle. Doniesla som zopár rýdzikov a plávky.Tie som dala do mrazničky. Suchohríby som zavarila. Vyšli mi tri poháre. Na praženicu si z nich vzal syn, zostalo aj nám.

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V hlavnej úlohe je dnes tento krásavec:-)

    Vysmážaný dubák (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podarilo sa nám nazbierať aj zopár suchohríbov. Tie napravo som zavarila. Z tých naľavo sme si nechali na praženicu. V strede tróni moja pýcha - dubák.

    Vysmážaný dubák (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistený dubák som nakrájala, osolila.

    Vysmážaný dubák (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalila som ho v hladkej múke, vajíčku a strúhanke spolu s bedľou.

    Vysmážaný dubák (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plávky a rýdziky sme očistili, nakrájali. Povarila som ich 5 minút v slanej vode, prudko ochladila, nechala na sitku okvapkať. Dala som ich do igelitového vrecka a šup s ním da mrazničky.

    Vysmážaný dubák (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Malé suchohríby som zavarila. Vyšli mi tri fľašky. Očistili sme dve cibule, no mne sa zdalo, že jedna stačí. Zvyšnú napadlo synovi, aby sme pokrájali na plátky, osolili a vysmažili.

    Vysmážaný dubák (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri je zľava vysmažená cibuľa, v strede tróni dubák, vpravo bedľa. Vysmažený dubák som jedla prvý krát v živote. Bol vynikajúci.

    Vysmážaný dubák (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist