Foto: mesiar50
Vyprážaný syr patrí u nás doma medzi prioritné jedlá. Keďže pre veľa ľudí je to nočná mora aj pre mňa to bola ešte včera Zobraziť celý popisVyprážaný syr patrí u nás doma medzi prioritné jedlá. Keďže pre veľa ľudí je to nočná mora aj pre mňa to bola ešte včera večer. Diskutovali sme s manželkou čo budeme robiť z toho syra. Ona syr veľmi nechcela, chcela zo syru spraviť nejaké pampúšiky.Ja som jej sľúbil, že to spravím, lebo chcem jesť vyprážaný syr. V príspevkoch som natrafil na kimlo-v postup ktorý sa mi pozdával. Vlastne len na malé odchýlky som použil kimlo- vú radu od A po Z. Ako som to robil dolu nižšie uvidíte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
syr vyprážaný : | |
350 g |
|
podľa potreby |
|
3 ks vyšľahané vydličkou |
|
podla potreby |
|
|
|
palacinka falošná : | |
podľa počtu osôb |
|
4 PL |
|
2 čl |
|
1/2 dcl |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Syr som prerezal na menšie pláty. Hrúbka tých plátov bola 12-15mm. 1 x obaliť v hladkej múke,potom do vajíčka,ďalej 1 x do jemnej strúhanky Obaľoval som iba raz ,ale dôkladne keďže na syr sa lepia dosť ťažko tieto pomocné suroviny. A robil som to hlavne rýchlo aby my vajce nestieklo dole zo syra.
-
2
Raz obaľované syry, náročky som zdôraznil, že raz. Lebo čo nerád robím je obaľovanie mäsa, syrov takže vás uisťujem, že je to obaľované iba raz, ale dôkladne a hlavne okraje syra. Obalené syry som dal na 30 min. do mrazničky.
-
3
Po pol hodine keď už tie pláty boli dobre schladené vlastne stuhnuté som ich začal vyprážať Pred vyprážanim som olej posypal štipkou strúhanky či je olej dosť horúci Samozrejme olej tam musí byť aspoň toľko aby boli tie syry dostatočne ponorené,ale zas aby neplávali v tom oleji keďže to robím na pavnici samozrejme u fritéz to je zas iná téma. OLEJ MUSÍ BYŤ HORÚCI KEĎ SA NÁM SYR ZAČÍNA NADÚVAŤ, ALEBO AK CHCETE OPUCHAŤ JE TO JASNÝ SIGNÁL NA TO ŽE TEN SYR MUSÍ ÍSŤ Z TOHO OLEJA VON !!
-
4
Tak už vypražené syry.
-
5
Teraz to narýchlo zhodnotím čo som zistil pri tom vysmážaní samozrejme už som mal info zdravím kimlo 1. kvalitný tvrdý syr ja som mal 45 percentný. 2. dať do mrazničky cca 30 min. 3. horúci olej 4. rýchlo vysmažiť keď sa začne akože nafukovať treba ho vybrať z oleja môj typ: syr ktorý som mal svetlý som ho nechal trochu ochladnúť a potom som ho šupol zase do vriaceho oleja PRAJEM DOBRÚ CHUŤ
- 6
A teraz k tým falošným palacinkám : Tri vajcia boli veľa tak som zmiešal vajce z hladkou múkou pridal cukor a aj trošku vanilínového cukru mlieko a dohladka som to vymiešal na tekutú hmotu nesmie tam byť veľa múky Piekol som to bez oleja, ale na pomalom ohni. Je to hotové raz dva človek musí byť pri tom a sem tam pozrieť či to neprihára keďže je tam viac vajec ako múky upečie sa to rýchlejšie ako palacinka. Otočím a opečiem aj druhú stranu. Podáva sa aj na slano môj fotrík to robieval pravidelne keď vyprážal mäso. A tu pri syre nehrozí nič také že by nám do tej múky alebo vajca niečo iné natečie keďže syr nevypúšťa zo seba nič.
- 7
A hotový produkt z pomocných surovín čo nám zostali, samozrejme keď robíme z bravčovým mäsom tak sa múka preoseje. PODÁVAME S DŽEMOM PRAJEM DOBRÚ CHUŤ :)
- 8
SORRY ZA FOTO FOTIL SOM BEZ BLESKU PRI UMELOM SVETLE
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
Musím zohnať už nejaké iné mäso toto už každý pozná
Budem drzat palce tiez ak budes mat nejasnosti kludne
napis ak budem vediet milerad pomozem
Daj do mraznicky a druhy figel musi sa to rychle
Vyprazat, podla mna pri pomalom sa ten syr velmi roztopi ,a potom sa uz v tekutom stave tlaci von z toho
obalovania.Urcite nie je na skodu ked to dame do
mrazaka kimlo mal pravdu .ja som to popisal podrobne
Musi sa ti to podarit,Pa
Ale skorej to pasuje tomu neznejsiemu pohlaviu
Vdaka za sms
,
staci raz obalit dokladne ,dat do mraz.,horuci olej ,
zacne sa struhanka oduvat treba to uz vybrat kimlo
Mi poradil funguje to urcite vsak precitaj celePA
Schladenim toho syra dosiahneme vlastne to
ze struhanka sa opecie ale syr sa bude v tej struhanke
vlastne pomalsie rostapat ,ale to je iba moj nazor.
Ak by si ho tobila napis som zvedavy jak si dopadla
drzim palec
je to zdlhava robota tak dotoho
zacal abstinovat mojim prvoradym konickom
sa stalo varenie,potom spekulovanie z Pc
samozrejme absolutnou prioritou je pre mna
Moje dve pekne a dobre deti aj z manzelkou.
Mas moje sympatie ak budem vediet rad poradim aj
tebe.Prajem pekny den
rychle.Dakujem za prispevok
urcite dobry napad hlavne pre nas spotrebitelov,
ze potom by sme nemuseli cvalat po celom obchode sem aj tam bol som v cechach vojak cez
dva roky cechov povazujem za ustretovych ludi.
Nechcem sa velmi stelovat do toho kedze nakupi
robi u nas v 90% moja polovicka.Takze nemam o to velky prehlad.Dakujem za prispevok.
vecsinou z kuraciny co je rychlo uvarene.Na dovolenke rad vymyslam co noveho navarit deti to
hodnotia pozityvne.
neskusal ,ale znie to zaujimavo.A ked to mas odskusane tak to iste aj funguje.za prispevok vdaka
Robotou nech to vidime!
okolo kuchyni inac postavene.Doma varievam
a experimentujem k voli mojej rodine,tu sa experimenty
bohuzial asi koncia,ale dakujem za pekny prispevok
PA
Kde som sa ucil a ked som sa dostal na vychadzku
Insie som vecsinou som si daval syr s tatarskou omackou.U nas doma deti nemaju radi tatarsku
Preto nefiguruje ani v tomto recepte.
Tu v holandsku neviem ci to robievaju ak nie tak
velka skoda kedze holandania su velky machri do syrov
Pozdravujem z holandska
sa jedna o slov.syr urcite ho vyprobujem
urcite vyskusam,dakujem pozdravujem ta z nizozemia