Vyprážaný pstruh

Autor receptu: peter9766

Takto pripravujem pstruha ja a zatiaľ som na nete nenašiel nič podobné. Tým spôsobom možno pripraviť aj inú rybu, napr. kapor porciovaný na podkovičky.

1
porcia
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Čerstvého pstruha umyjeme a vysušíme v čistej utierke. Asi hodinu pred prípravou ho osolíme z vnútra a taktiež ho okoreníme korením na ryby. Taktiež ho pokvapkáme šťavou z citróna.
  2. Na obalenie si pripravíme detskú krupicu, ktorú zmiešame s červenou mletou paprikou a korením na ryby. Celú rybu v tom obalíme a do vnútra ryby dáme petržlenovú vňať.
  3. Rybu vyprážame na oleji z každej strany asi 3 minúty (záleží na veľkosti ryby). Podávame s varenými zemiačkami a ozdobíme rôznou zeleninou. Ako príloha je vynikajúca aj mladá karotka pripravená na pare. Dobrú chuť.