Vyprážaný pstruh
Autor receptu: peter9766
Takto pripravujem pstruha ja a zatiaľ som na nete nenašiel nič podobné. Tým spôsobom možno pripraviť aj inú rybu, napr. kapor porciovaný na podkovičky.
1 porcia |
20 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Čerstvého pstruha umyjeme a vysušíme v čistej utierke. Asi hodinu pred prípravou ho osolíme z vnútra a taktiež ho okoreníme korením na ryby. Taktiež ho pokvapkáme šťavou z citróna.
- Na obalenie si pripravíme detskú krupicu, ktorú zmiešame s červenou mletou paprikou a korením na ryby. Celú rybu v tom obalíme a do vnútra ryby dáme petržlenovú vňať.
- Rybu vyprážame na oleji z každej strany asi 3 minúty (záleží na veľkosti ryby). Podávame s varenými zemiačkami a ozdobíme rôznou zeleninou. Ako príloha je vynikajúca aj mladá karotka pripravená na pare. Dobrú chuť.