Vyprážaný karfiol a šampiňóny
Vyprážaný karfiol ale nie len on (fotorecept)
Autor receptu: bendix
No áno, taká letná klasika, ktorá chutí.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol rozoberiem na ružičky, blanšírujem cca 3 minúty vo vriacej vode, vyberiem a nechám odkvapkať.
- Z vody (môžete aj sýtenej) a hrašky (alebo kukuričnej múky) pripravím hustejšie cestíčko. V cestíčku obalím karfiol a nakrájané šampiňóny.
- Vyprážam v repkovom oleji.
- Samozrejme, môžeš aj brokolicu, tekvicu... Proste čo ťa napadne, ale to už nechám na teba.
- po vypražení osuším na papierovom obrúsku, ako prílohu som mal zemiakovú kašu a už len dobrú chuť hoci s uhorkovým, paradajkovým šalátom a tatárskou omáčkou...