Vyprážaný karfiol a šampiňóny

Vyprážaný karfiol ale nie len on (fotorecept)

Autor receptu: bendix

No áno, taká letná klasika, ktorá chutí.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol rozoberiem na ružičky, blanšírujem cca 3 minúty vo vriacej vode, vyberiem a nechám odkvapkať.
  2. Z vody (môžete aj sýtenej) a hrašky (alebo kukuričnej múky) pripravím hustejšie cestíčko. V cestíčku obalím karfiol a nakrájané šampiňóny.
  3. Vyprážam v repkovom oleji.
  4. Samozrejme, môžeš aj brokolicu, tekvicu... Proste čo ťa napadne, ale to už nechám na teba.
  5. po vypražení osuším na papierovom obrúsku, ako prílohu som mal zemiakovú kašu a už len dobrú chuť hoci s uhorkovým, paradajkovým šalátom a tatárskou omáčkou...