Plnené zemiaky
Plnené zemiaky

Vyprážané zemiaky plnené bryndzou a slaninou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 11. augusta 2021

Vyskúšajte tento recept a doprajte si jedinečnú kombináciu výrazných chutí bryndze a brusníc.

Videopostup

Suroviny

6 ks veľké
500 g
1 kg
200 g
50 g
 na vyprážanie
Na obalenie:
podľa potreby
podľa potreby
2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nové zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Uvarené zemiaky narežeme a malou lyžičkou vydlabeme.

  2. 2

    Pokrájanú slaninu opražíme, necháme vychladnúť a zmiešame s bryndzou a vydlabanou dužinou zo zemiakov. Zmesou naplníme zemiaky, ktoré potom obalíme v trojobale (hladká múka, rozšľahané osolené vajcia, strúhanka) a vypražíme na masti.

  3. 3

    Brusnicový džem s trochou cukru zohrejeme na panvici. Keď džem začne vrieť, pridáme trochu masla. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Vypražené naplnené zemiaky ozdobíme strúhaným oštiepkom a podávame s brusnicovou omáčkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Zemiaky, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Vyprážané

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak toto by som rada ochutnala, sľubuje to dobrú chuť, aj keby neboli zemiaky obalené, už len to samo osebe musí byť dobré......bryndza, slaninka.....

Zaujímavé video z archívu TV Varecha