Tvarohové halušky
Tvarohové halušky

Vyprážané tvarohové halušky s ovocím a so smotanou

Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 20. júna 2018
Vyprážané tvarohové halušky s ovocím a so smotanou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Halušky:
250 g
250 g
1 bal.
5 ks
100 ml
100 g
5 g
trocha
250 g čerstvé sezónne
Smotanová omáčka:
250 g
1 ks
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme omáčku z kyslej smotany. Smotanu ochutíme medom, semienkami z vanilkového struku a strúhanou citrónovou kôrou.

  2. 2

    Na halušky zmiešame tvaroh, múku, vajcia, mlieko a prášok do pečiva na hladké cesto. Do panvice nalejeme olej a zahrejeme ho na teplotu asi 160 °C. Lyžičkou naberáme kôpky cesta a vkladáme ich do oleja. Halušky sa musia smažiť pomaly, aby sa prepiekli aj zvnútra. Ich povrch má mať svetlohnedú farbu.

  3. 3

    Vypražené halušky necháme stiecť z oleja na papierovej utierke a potom ich obalíme v cukre zmiešanom s mletou škoricou. Podávame so smotanovou omáčkou a sezónnym ovocím.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dobrý deň, @Marienka44 (21.6.2018 08:39),

ďakujeme pekne za upozornenie. Pri prepise receptu došlo k omylu, chybu sme už opravili: do cesta idú všetky vajcia.