Foto: kajusiqq
:- .....zbožňujem
2-3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1.Očistíme zemiaky,umyjeme,postrúhame. 2.ripravíme si slaninku aby sme sa s ňou neskor nezdržiavali.
-
2
3.Potrieme zemiaky
-
3
4.Postavíme vodu aby zovrela. 5.Do potretých zemiakov pridáme vajce a miešame.
-
4
6.Pridáme polohrubu múku,podľa potreby pokiaľ cesto nebude uplne husté.
-
5
7.Cesto pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej vody.
-
6
8.Necháme variť
-
7
9.Popražíme slaninku.
-
8
10.Prepražíme maslo
-
9
11.Hotové halušky premyjeme v studenej vode,ale nie priliš aby neochladli. 12.Precedíme 13.Vysyeme do misky a polejeme prepraženým maslom. 14.Posolíme podľa chuti.
-
10
14.Pridáme tvaroh. 15.Ozdobíme slaninkou:) Takto vyzerali moje prvé....
Do cesta nedavam vajce. Hadzem klasicky z dosticky, vynalez haluskaren nemam. :-). Vcera som robila bryndzove, brandza bola zo salasa.
ALE CHVÁLIM SNAHU MLADEJ DIEVČINY VARIŤ A PÍSAŤ