Foto: tinca
Každého z nás straší cholesterol a tento recept je ozaj zdravší ako klasika
25 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rozporcované, umyté kurča nasolíme, necháme postáť. Rozšľaháme si vajíčka s trochou mlieka a všetky kúsky obalíme v klasickom trojobale /múka,vajce, strúhanka/ Na plech dáme papier na pečenie alebo alobal a kura tam uložíme. Môžeme trošku pofrkať olejom, ale nemusíme, kura má dosť tuku. Potom pečieme v rúre pri 18O st., keď zružovie, tak ho otočíme na druhú stranu a dopečieme.
- 2
Je fakt výborné, akurát nenasiakne olejom. Ja robím skoro stále len takto.
- 2
Teraz sme už dvaja a keď máme chuť na rezne používam nový typ fritézy bez oleja len s pár kapkami.Da sa tak urobiť aj iné mäso a ryby.
Skúšala som tento postup, ale zostali mi kúsky kuraťa také suché, proste nijaké. Už som sa naučila ako tak variť a málokedy niečo pokazím, ale toto mi nevyšlo. Moji mi doporučili, toto viac neskúšať. Čo som pokazila?
Fotka jedna aj druhá pekná.
Poukladám si na spodný rošt obalené bravčové rezne alebo obalené porcie kurčaťa, nastavím teptotu na 180 -235 stupňov, čas na 30-40 minút a ventilátor na najvyšší stupeň. Olejom pokvapkať ani nie je potrebné.
Kto chce, môže hotové porcie pokvapkať rozpusteným maslom. -
Skoda,ze to uz nieje pravda