Vyprážané rezne z bravčovej panenky

shukvacik - fotkashukvacik, 27. septembra 2016
Vyprážané rezne z bravčovej panenky
Foto: shukvacik

Vyprážané rezne z bravčovej panenky ? Chutnejšie mäso na rezne nepoznám, drahšie ale lahodné, rozplývajú sa na jazyku :-P

5-10
porcií
15 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
4 ks
120 ml
 domáca




Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na minimálne 150 g pláty.

  2. 2

    Mäso jemne naklepeme nožom, osolíme a mierne okoreníme s každej strany.

  3. 3

    Vymiešame vajcia so smotanou, pridáme trocha múky a soľ ( take jemné cestičko ).

  4. 4

    Rezne obalime v múke, v cestičku a nakoniec v strúhanke.

  5. 5

    Vyprážame na horúcej bravčovéj masti, štyri až šesť minút s každej strany.

  6. 6

    Prajem Vám Dobrú chuť :-) ako prílohu si dáme zemiakový šalát, zemiakovú kašu alebo ako ja len obyčajný domáci chlieb s maslom paradajkou a kyslou uhorku...

    Vyprážané rezne z bravčovej panenky - obrázok 6

Diskusia k receptu

dosa
Vyskusam, vyzeraju dobre. Ja robim casto, ale v klasickom trojobale.....
siisa
Robievam ich aj v cestíčku, určite sú perfektné, hneď by som si jeden dala :)
atulienka
Vyzerajú výborne a viem, že aj chutia výborne. Vyskúšala som rezníky z panenky aj v černohorskom cestíčku a ihneď po vybratí z panvice som ich jemne natrela rozšľahanou bryndzou s trochou smotany. Boli tiež výborné a jedli sme ich len s miešaným šalátom.
1x dulka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia