Vyprážané palacinky plnené brokolicou a syrom

alena45 - fotkaalena45, 22. februára 2015
Vyprážané palacinky plnené brokolicou a syrom
Foto: alena45

podobné recepty som tu už videla, ale tento nie. Aj keď toto jedlo nepatrí k tým zdravším, aspoň raz do roka si ho urobím.

3
porcie
1 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na palacinky:
400 ml
2 ks
6 PL
1 ČL
1 ks
100 g
Na obaľovanie:
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme variť do vriacej vody na asi 7 minút. Niekto si brokolicu radšej sparí. Vodu nesolíme, Niva brokolicu ochutí. Medzitým si pripravíme cesto na palacinky dôkladným vymiešaním uvedených surovín. Cesto by malo byť redšie, aby palacinky boli čo najtenšie. Palacinky vypražíme na kvapke oleja. Brokolicu scedíme a necháme ochladiť.

  2. 2

    Na palacinky kladieme menšie kúsky brokolice a syra Niva.

    Vyprážané palacinky plnené brokolicou a syrom - obrázok 2
  3. 3

    Palacinky prehneme zboku aj zhora a vytvoríme akoby obálky.

    Vyprážané palacinky plnené brokolicou a syrom - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme zmes na obalovanie, kto chce, môže použiť aj hladkú múku, namočíme do rozmiešaných vajec so soľou a do strúhanky. Postupne vyprážame do zlatista. Podávať môžeme so šalátom, ale aj so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Tak toto je môj obľúbený recept,mám ho v starom zošite spred 25 rokov ,bol v nejakej televíznej relácii,iba namiesto brokolice bol špenát. Je to trochu prplačka,ale výsledok stojí za to.Vďaka za pripomenutie,krásne foto,5*!
Veru Alenka, toto jedlo mám aj ja rada, hoci som ho sto rokov nejedla. Voľakedy dávno som ho ale jedávala často, zvykla som pridať aj šunku a keď sa mi nechcelo robiť palacinky, kúpila som hotové tortily a balila do nich. Tie časy sú už preč, ale trochu zaspomínania s tvojim receptom nie je na škodu. Keď sa nakopnem, možno aj zo dve-tri spravím. Na staré časy.
Nádherná fotka! Vyprážané palacinky som robila už veľmi-veľmi dávno pre nejakú návštevu, ktorá z nich bola nadšená. Plnila som vtedy kuracou pečeňou na cibuľke. Tvoje sa mi veľmi páčia, brokolicu milujem, niva je super voľba k tomu. Ukladám, 5*, vďaka
Dokážem si k tomu predstaviť pyré a nejaký šalátik a slinky sa zbiehajú. Dostaneš päť hviezdičiek a ja ukladám do KK. Vďaka za receptík.
@hubata , kedysi som robila aj pyré, teraz už len tak. Dobré sú aj studené s čajom. Ale "receptík" ? Ďakujem Vám všetkým za milé komentáre a dúfam, že tým, čo vyskúšajú, aj budú chutiť.

Pridaj komentár k receptu: