Vyprážané kuracie kúsky (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Vyprazane kuriatko tymto sposobom je chutna zmena od klasickeho vyprazania v trojobale.
6 porcií |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehna si vykostime a pokrajame na mensie kusky. Pripravime si marinadu, do ktorej zamiesame nakrajane stehna. Maso v marinade ulozime aspon na pol hodiny do chladnicky.
- Pomiesame si muku s maizenou. V nej si potom poobalujeme namarinovane kuracie stehna.
- Olej na vyprazanie si nalejeme do mensieho kastrola. Hlbka oleja by mala byt 2,5-3cm. Maso vyprazame v rozohriatom oleji asi 2 minuty z kazdej strany.
- Vyprazene kusky ukladame na papierovy obrusok.
- Podavame s uvarenymi zemiakmi, zeleninovym salatom a cilli omackou. Ja som pouzila stehna, ale prsia su tiez velmi chutne pripravene tymto sposobom. Treba ich len nakrajat na mensie kusky alebo pasiky.