Vynikajúci nepečený krémeš

jazavka - fotkajazavka, 30. júna 2012
Vynikajúci nepečený krémeš
Foto: jazavka

Tento zákusok patrí k mojim najobľúbenejším, nie je náročný na prípravu a zvládne ho aj začiatočník.

Suroviny

3  bal.
3  bal.
Vanilkový krém:
650  ml
70  g
10  g
100  g
1  bal.
100  g
100  g
Čokoládový krém:
650  ml
70  g
10  g
80  g
1  bal.
100  g
100  g
Smotanový krém:
500  ml
400  ml
5  PL
2  ks
K tomu:
50  ml
50  ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vanilkový krém: 1. 500 ml mlieka, cukor a vanilínový cukor privedieme do varu 2. V 150 ml mlieka rozmiešame škrob a puding 3. Pudingovú hmotu vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding 4. Do horúceho pudingu pridáme polámanú čokoládu a miešame pokiaľ puding nie je hladký. Za občasného miešania necháme vychladnúť. 5. Maslo vyšľaháme a po častiach zašľaháme do vychladnutého pudingu

  2. 2

    1. Pripravíme rovnako ako vanilkový krém

  3. 3

    Smotanový krém: 1. Zo smotany, stužovačov šľahačky a cukru vyšľaháme tuhú šľahačku 2. Do vyšľahanej šľahačky po častiach zašľaháme pochúťkové smotany

  4. 4

    1. Na plech rozložíme vanilkové BeBe keksy. 2. Rum zmiešame s vodou a cukrom a pokropíme keksy. 3. Natrieme vanilkový krém. 4. Prikryjeme kakaovými keksami, pokropíme rumovým sirupom a natrieme višňovým džemom 5. Na džem uložíme vanilkové keksy, pokropíme rumom a natrieme čokoládový krém. 6. Na čokoládový krém poukladáme kakaové keksy. 7. Na vrch pochúťky navrstvíme smotanový krém, na ktorom urobíme vzor pomocou vidličky. 8. Necháme v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc. 9. Vrch ozdobíme kúskom keksu.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
veľmi pekne ďakujem za komentáriky, doporučujem vyskúšať, je úžasný, aj slávnostný, aj osviežujúci, nie je sladký a teraz v lete, taký z chladničky nemá chybu...

Pridaj komentár k receptu: