Vynikajúci nepečený krémeš

Autor receptu: jazavka

Tento zákusok patrí k mojim najobľúbenejším, nie je náročný na prípravu a zvládne ho aj začiatočník.

Postup

  1. Vanilkový krém: 1. 500 ml mlieka, cukor a vanilínový cukor privedieme do varu 2. V 150 ml mlieka rozmiešame škrob a puding 3. Pudingovú hmotu vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding 4. Do horúceho pudingu pridáme polámanú čokoládu a miešame pokiaľ puding nie je hladký. Za občasného miešania necháme vychladnúť. 5. Maslo vyšľaháme a po častiach zašľaháme do vychladnutého pudingu
  2. 1. Pripravíme rovnako ako vanilkový krém
  3. Smotanový krém: 1. Zo smotany, stužovačov šľahačky a cukru vyšľaháme tuhú šľahačku 2. Do vyšľahanej šľahačky po častiach zašľaháme pochúťkové smotany
  4. 1. Na plech rozložíme vanilkové BeBe keksy. 2. Rum zmiešame s vodou a cukrom a pokropíme keksy. 3. Natrieme vanilkový krém. 4. Prikryjeme kakaovými keksami, pokropíme rumovým sirupom a natrieme višňovým džemom 5. Na džem uložíme vanilkové keksy, pokropíme rumom a natrieme čokoládový krém. 6. Na čokoládový krém poukladáme kakaové keksy. 7. Na vrch pochúťky navrstvíme smotanový krém, na ktorom urobíme vzor pomocou vidličky. 8. Necháme v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc. 9. Vrch ozdobíme kúskom keksu.