Vynikajúci nepečený krémeš
Autor receptu: jazavka
Tento zákusok patrí k mojim najobľúbenejším, nie je náročný na prípravu a zvládne ho aj začiatočník.
Postup
- Vanilkový krém:
1. 500 ml mlieka, cukor a vanilínový cukor privedieme do varu
2. V 150 ml mlieka rozmiešame škrob a puding
3. Pudingovú hmotu vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding
4. Do horúceho pudingu pridáme polámanú čokoládu a miešame pokiaľ puding nie je hladký. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
5. Maslo vyšľaháme a po častiach zašľaháme do vychladnutého pudingu
- 1. Pripravíme rovnako ako vanilkový krém
- Smotanový krém:
1. Zo smotany, stužovačov šľahačky a cukru vyšľaháme tuhú šľahačku
2. Do vyšľahanej šľahačky po častiach zašľaháme pochúťkové smotany
- 1. Na plech rozložíme vanilkové BeBe keksy.
2. Rum zmiešame s vodou a cukrom a pokropíme keksy.
3. Natrieme vanilkový krém.
4. Prikryjeme kakaovými keksami, pokropíme rumovým sirupom a natrieme višňovým džemom
5. Na džem uložíme vanilkové keksy, pokropíme rumom a natrieme čokoládový krém.
6. Na čokoládový krém poukladáme kakaové keksy.
7. Na vrch pochúťky navrstvíme smotanový krém, na ktorom urobíme vzor pomocou vidličky.
8. Necháme v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc.
9. Vrch ozdobíme kúskom keksu.