Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Vynikajúci hrnčekový zákusok fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 18. augusta 2019
Vynikajúci hrnčekový zákusok (fotorecept)
Foto: Olinecka

Jednoduchý a vynikajúci poteší aj náročných.

40 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
2 a 1/2 hrnčeka (hrnček = 250 ml)
1 hrnček
3 ks
1 a 1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 bal.
2 PL
5 PL (alebo sirup)
Plnka:
750 ml
4-5 PL
2 bal.
300 - 400 ml
Na potretie korpusu:
 (alebo iný podľa chuti)
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ingrediencie na cesto.

    Vynikajúci hrnčekový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ingrediencie na plnku.

    Vynikajúci hrnčekový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčka vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame striedavo olej a mlieko izbovej teploty. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do vajíčkovej peny. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame kakao, do druhej džús alebo sirup.

    Vynikajúci hrnčekový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech 29x39 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme hnedé cesto, následne naň rozotrieme svetlé cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 do zlatista.

    Vynikajúci hrnčekový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený vychladnutý korpus potrieme džemom.

    Vynikajúci hrnčekový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V mlieku s cukrom uvaríme vanilkový puding a ešte horúci nalejeme na korpus, necháme vychladnúť. Nakoniec na pudingovú plnku rozotrieme vyšľahanú šľahačku.

    Vynikajúci hrnčekový zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotový zákusok dáme do chladničky aspoň 1 hodinu. Vrch posypeme kakaom alebo každý podľa seba. Dobrú chuť.

    Vynikajúci hrnčekový zákusok (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
@Olinecka (18.8.2019 15:25)

Až dnes som sa zas dostala na Varechu, tak teda- fakt som ho hneď vtedy upiekla, puding bol len malinový, tak som ho použila no a šľahačku som nenašla (aj keď som si bola istá, že min.1v prášku tam byť mala), tak navrch išla Frutina čerešňová. Vlastne je to už iné, ako ten tvoj koláč, ale chutný, svieži, farebný, aj keď cesto mi vyšlo dosť suché-také má byť, či som niekde niečo pokašlala? Rodine ale chutilo, takže vpohode.;-)
@tatranka (20.8.2019 15:43)

Tak vieš , poznám chute mojich doma a preto sa snažím im upiecť chutné koláčiky.Nebrzdi sa ja tiež zhreším,na Vareche je povolené veď sú tu same, dobroty...... ďakujem za krásny komentár pozdravujem.
@denyany (20.8.2019 10:48)

Keď si dala suroviny podľa receptu nemohol byť , suchý.Ale chválim Tvoje úpravy určite bol dobrý pretože frutina urobila na vrchu želatínu, super,ani puding neurobil zlé určite bol koláčik farebný, krásny dník.
Ach jaj, koláčik sa sám núka ! Ako dokážeš tak “laserovou” technikou krájať ? Darmo sa snažím , nožík ohrievam a zákusok tak nenakrajam
@Olinecka , veľmi pekne Ti ďakujem za darček od Teba. Tvoju výhru, ktorú si venovala mne.
Prekvapilo ma to, čím som si to zaslúžila, ale zároveň aj veľmi potešilo.
Aby to teraz nevyzeralo ako "obohratá platňa", ale mne sa Tvoje recepty naozaj vždy veľmi páčia, tak som to tak aj vyjadrila...
Zo srdca Ti prajem, nech robíš to, čo Ťa baví a svoju radosť potom posúvaš aj ďalej. ĎAKUJEM TI!!

Pridaj komentár k receptu: