Tvarohový koláč
Výborný tvarožník (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Jemný šťavnatý tvarohový koláč,
ktorý sa oplatí upiecť. Zmizol
rýchlosťou blesku...
Postup
- Všetky suroviny som dávala na kopcovité lyžice.
Najprv som osobitne v mištičke zaliala vriacou vodou hrozienka. Nechám stáť 5-10 minút, potom ich scedím a osuším.
- Vajcia rozdelím extra žĺtky, extra bielky. Z bielkov so štipkou soli budeme šľahať sneh.
- Vo väčšej miske tyčovým mixérom spolu vymiešam tučný hrudkovitý tvaroh, žĺtky, soľ, cukry, detskú krupicu, smotanu kyslú a strúhanú citrónovú kôru. Do vymiešanej tvarohovej masy primiešam lyžicou alebo vareškou hrozienka a nakoniec vyšľahaný tuhý sneh.
- Hotové hustejšie cesto rozotieram na vyšší plech 21 x 21 cm, ktorý som vyložila papierom na pečenie. Párkrát jemne plechom pobúcham po pracovnej doske.
- Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 35 minút. Riaďte sa podľa svojej rúry. Pri pečení koláč rastie a pri chladnutí klesne, nie je to žiadny problém.
- Vychladený koláč posypem jemne práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem!