Tvarohový koláč

Výborný tvarožník (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Jemný šťavnatý tvarohový koláč, ktorý sa oplatí upiecť. Zmizol rýchlosťou blesku...

35 minút
na 175-180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny som dávala na kopcovité lyžice. Najprv som osobitne v mištičke zaliala vriacou vodou hrozienka. Nechám stáť 5-10 minút, potom ich scedím a osuším.
  2. Vajcia rozdelím extra žĺtky, extra bielky. Z bielkov so štipkou soli budeme šľahať sneh.
  3. Vo väčšej miske tyčovým mixérom spolu vymiešam tučný hrudkovitý tvaroh, žĺtky, soľ, cukry, detskú krupicu, smotanu kyslú a strúhanú citrónovú kôru. Do vymiešanej tvarohovej masy primiešam lyžicou alebo vareškou hrozienka a nakoniec vyšľahaný tuhý sneh.
  4. Hotové hustejšie cesto rozotieram na vyšší plech 21 x 21 cm, ktorý som vyložila papierom na pečenie. Párkrát jemne plechom pobúcham po pracovnej doske.
  5. Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 35 minút. Riaďte sa podľa svojej rúry. Pri pečení koláč rastie a pri chladnutí klesne, nie je to žiadny problém.
  6. Vychladený koláč posypem jemne práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem!