Výborný guláš z párkov
Autor receptu: archaa
Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a hlavne ingrediencie, čo ja oceňujem najmä v časoch ...uhm..."predvýplatových". Čo okrem
párkov doň použijem závisí
často aj od aktuálnych zásob špajze ale základu sa držím vždy, čo znamená, že na
prípravu potrebujem :
4 - 6 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a kapiu. Chvíľu restujeme, ale dávame pozor, aby cibuľa neprihárala. Stále miešame.
- Pridáme párky nakrájané na kolieska a krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku. Zalejeme vývarom.
- Varíme do zmäknutia zeleniny. Pridáme nakrájané paradajky... Môžeme pridať podľa zásob aj nejakú konzervovanú zeleninu (ja som pridala ešte hrášok), pretlak, pasírované paradajky a ešte povaríme asi 10 min.
- Dochutíme majoránom, zahustíme múkou zmiešanou s trochou vody, necháme prejsť varom a na záver pridáme nátierkové maslo. Guláš je hotový. Podávame ho s ľubovoľnou prílohou. Ja som zvolila teraz zemiakovú kašu, ale výborný je aj s ryžou, cestovinou, knedľou alebo len tak s čerstvým pečivom...