Výborný guláš z párkov

Autor receptu: archaa

Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a hlavne ingrediencie, čo ja oceňujem najmä v časoch ...uhm..."predvýplatových". Čo okrem párkov doň použijem závisí často aj od aktuálnych zásob špajze ale základu sa držím vždy, čo znamená, že na prípravu potrebujem :

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a kapiu. Chvíľu restujeme, ale dávame pozor, aby cibuľa neprihárala. Stále miešame.
  2. Pridáme párky nakrájané na kolieska a krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku. Zalejeme vývarom.
  3. Varíme do zmäknutia zeleniny. Pridáme nakrájané paradajky... Môžeme pridať podľa zásob aj nejakú konzervovanú zeleninu (ja som pridala ešte hrášok), pretlak, pasírované paradajky a ešte povaríme asi 10 min.
  4. Dochutíme majoránom, zahustíme múkou zmiešanou s trochou vody, necháme prejsť varom a na záver pridáme nátierkové maslo. Guláš je hotový. Podávame ho s ľubovoľnou prílohou. Ja som zvolila teraz zemiakovú kašu, ale výborný je aj s ryžou, cestovinou, knedľou alebo len tak s čerstvým pečivom...