Výborná cesnaková nátierka

Autor receptu: alena45

Kedysi som ju našla v časopise alebo kalendári a robievam ju už najmenej 20 rokov.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Medzitým si necháme v miske zmäknúť maslo a tavený syr. Očistíme cesnaku toľko kto ako má rád a pretlačíme cez lis do misky. Premiešame cesnak s maslom, syrom a soľou. Na mrkvovom strúhadle nastrúhame uvarené vajcia, zamiešame všetko spolu a nakoniec pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy. (nemusí byť). Necháme trochu stuhnúť v chladničke.
  2. Táto pomazánka je výborná na jednohubky, ktoré ozdobíme hroznom, orechom alebo kaviárom, ale keďže nie je robená s majonézou, v chlade dobre tuhne a tak sa hodí aj ako plnka na syrové rolády, prípadne plnka do zelenej papriky.