Pečené zemiaky

Voňavé pečené zemiaky

Autor receptu: podravka

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.
  2. Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.
  3. Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.
  4. Pečené zemiaky posypeme korením, premiešame ich a necháme postáť.
  5. Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, nasekanou pažítkou a soľou.
  6. Na teplé zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.
  7. Rada: Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.