« Naspäť na tento recept

Voňavé pečené zemiaky verzia na vytlačenie

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.

Autor receptu: podravka

Postup receptu

Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.

Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.

Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.

Pečené zemiaky posypeme Podravkou Natur, premiešame ich a necháme postáť.

Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, nasekanou pažítkou a soľou.

Na teplé zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.

Rada: Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.

Suroviny




4
porcie
10
minút
príprava
60
minút
na 220 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist