Pečené zemiaky
Voňavé pečené zemiaky
Autor receptu: podravka
Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 220 °C |
Postup
- Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.
- Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.
- Pečené zemiaky posypeme korením, premiešame ich a necháme postáť.
- Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, nasekanou pažítkou a soľou.
- Na teplé zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.
- Rada: Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.