Voňavé krídelká s arašidovým dipom fotorecept

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 26. augusta 2016
Voňavé krídelká s arašidovým dipom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

800 g
2 ks
4 ks
4 strúčiky
30 g thajská sladká
50 ml
50 ml
Na arašidový dip:
320 g
50 ml
20 g
25 g
25 ml
25 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú bazalku rozdrvíme v mažiari. Pridáme rybaciu omáčku a arašidový olej. Krídelká v bylinkovej zmesi namarinujeme a necháme hodinu postáť. Pečieme v rozohriatej rúre 45 minút pri 170 °C.

    Voňavé krídelká s arašidovým dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Arašidy rozmixujeme. Do kastróla nalejeme 200 ml kokosového mlieka a zredukujeme ho na polovicu. Pridáme červenú karí pastu, palmový cukor, bobkové listy a restujeme, kým sa neoddeľuje tuk.

    Voňavé krídelká s arašidovým dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dolejeme kokosové mlieko a prisypeme arašidy. Dochutíme sójovou a rybacou omáčkou. Necháme prevariť. Krídelká s arašidovým dipom môžeme podávať s uhorkovým šalátom, ktorý si pripravíme z uhoriek, šalotky, čili papričky, ryžového octu a rybacej omáčky.

    Voňavé krídelká s arašidovým dipom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: