Voňavé krídelká s arašidovým dipom fotorecept
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 26. augusta 2016

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 800 g |
|
| 2 ks |
|
| 4 ks |
|
| 4 strúčiky |
|
| 30 g thajská sladká |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| Na arašidový dip: | |
| 320 g |
|
| 50 ml |
|
| 20 g |
|
| 25 g |
|
| 25 ml |
|
| 25 ml |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú bazalku rozdrvíme v mažiari. Pridáme rybaciu omáčku a arašidový olej. Krídelká v bylinkovej zmesi namarinujeme a necháme hodinu postáť. Pečieme v rozohriatej rúre 45 minút pri 170 °C.
-
2
Arašidy rozmixujeme. Do kastróla nalejeme 200 ml kokosového mlieka a zredukujeme ho na polovicu. Pridáme červenú karí pastu, palmový cukor, bobkové listy a restujeme, kým sa neoddeľuje tuk.
-
3
Dolejeme kokosové mlieko a prisypeme arašidy. Dochutíme sójovou a rybacou omáčkou. Necháme prevariť. Krídelká s arašidovým dipom môžeme podávať s uhorkovým šalátom, ktorý si pripravíme z uhoriek, šalotky, čili papričky, ryžového octu a rybacej omáčky.








Diskusia k receptu