Voňavé krídelká s arašidovým dipom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup- Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky
a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové
listy, cesnak a sladkú bazalku rozdrvíme
v mažiari. Pridáme rybaciu omáčku a arašidový
olej. Krídelká v bylinkovej zmesi namarinujeme
a necháme hodinu postáť. Pečieme v rozohriatej
rúre 45 minút pri 170 °C.
- Arašidy rozmixujeme. Do kastróla nalejeme
200 ml kokosového mlieka a zredukujeme ho
na polovicu. Pridáme červenú karí pastu, palmový
cukor, bobkové listy a restujeme, kým sa
neoddeľuje tuk.
- Dolejeme kokosové mlieko a prisypeme arašidy. Dochutíme sójovou a rybacou omáčkou.
Necháme prevariť. Krídelká s arašidovým
dipom môžeme podávať s uhorkovým šalátom,
ktorý si pripravíme z uhoriek, šalotky, čili papričky,
ryžového octu a rybacej omáčky.
|