Voňavá grilovaná zelenina (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu nakrájame na plátky a kladieme na gril. Grilujeme z každej strany, kým sa na zelenine nevytvoria mriežky. Jednotlivé kúsky zeleniny skladáme z grilu postupne podľa stupňa ugrilovania. Cuketa a baklažán sú ugrilované skôr, paprika a fenikel ostanú na grile dlhšie.


  2. Potom zeleninu dochutíme, kým je vlažná. Dochucujeme vinegretom, ktorý pripravíme z citrónovej šťavy, olivového oleja, zo soli, z čierneho korenia a cesnaku. Pomer oleja a citrónovej šťavy je 3 : 1.


  3. Nakoniec na zeleninu dáme trochu čerstvých byliniek – bazalku, rozmarín, tymian podľa chuti.