Vlašský šalát

Autor receptu: miskalka1

Veľmi jednoduchý a chutný šalátik.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ja som robila šalátik z dvoch dávok, nakoľko som ho pripravovala na oslavu ku švagrinke a tam nás je vždy veľa :) Takže salámu si nakrájame na tenké malé pásiky. Pridáme nakrájanú cibuľu, uhorky (množstvo som napísala od oka, ja dávam uhoriek podľa chuti, niekedy viac niekedy menej, a dávam zavárané) a konzervu kukurice, premiešame.
  2. Olej, horčicu, ocot, cukor, worčestersku omáčku a kečup dáme prevariť...
  3. ...a zmiešame so šalátom.
  4. Potom pridáme majolénku. V originál recepte je jeden malý pohár na jednu dávku. Stačí však dať iba polovicu z toho pohára. A keďže ja majolku, majonézu a tatárku vôbec nepoužívam, dala som do šalátu biele jogurty. Môžete tiež použiť kyslú smotanu.
  5. Za nie veľmi upravenú konečnú a titulnú fotku sa ospravedlňujem. Šalátik som narýchlo odfotila, dala do umelej dózy a šup s min do chladničky a potom na oslavu :) Prajem Vám dobru chuť!