Vínový zákusok

Vínové rezy z čiernych ríbezlí (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Opäť mi zostalo dlhšie otvorené červené víno z čiernych ríbezlí. Pripravila som z neho krém.

22
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na prípravu bielych korpusov som vajcia s cukrom a bielym vínom vymiešala do peny. Obrázok je pre prípravu ružového korpusu, kde som vymiešala do peny vajcia s cukrom a červeným vínom.
  2. Múku a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do vaječnej peny a opatrne zľahka premiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala.
  3. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a všetky tri korpusy som postupne piekla po 10 minút. Potom som ich nechala chladiť na mriežke.
  4. Pripravila som krém. V červenom víne som vymiešala pudingové prášky, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne počas miešania som pridávala po lyžici vychladnutú kašu. Napokon som všetko spolu vyšľahala.
  5. Krém som rozdelila na dve rovnako veľké a jednu menšiu časť, ktorú som odložila do druhého dňa do chladničky na záverečné zdobenie.
  6. Na podnos som uložila prvý biely korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom.
  7. Na lekvár som natrela prvú polovicu krému, zakryla som ho ružovým korpusom, ten som opäť natrela lekvárom a na lekvár som natrela druhú polovicu krému. Napokon som položila druhý biely korpus a zákusok dala do chladničky stuhnúť. Keď krém stuhol, zákusok som na noc zaťažila a nechala v chladničke
  8. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, do ktorej som opäť pridala červené víno a poliala som ňou zákusok. Dala som ho do chladničky stuhnúť. Keď poleva stuhla krájala som horúcim mokrým nožom. Na záver som odložený krém vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila som vrch. Prajem vám dobrú chuť.