Ríbezľový koláč
Viničkový (červenoríbezľový) koláč s mrveničkou (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Svieži koláč z červených ríbezlí. Rýchla príprava, stačí vám metlička či varecha.* A uvarce sebe dobru kavej ku kolačiku. Dobri šmak vam žičim.
Postup
- Cesto: Vo väčšej miske zamiešam všetky sypké suroviny. V inej nádobe vymiešam metličkou tekuté suroviny. Následne vlejem tekutú zmes do sypkej a vymiešam hustejšie cesto.
- Hotové cesto rozotriem na okrúhly plech s priemerom 25 cm, ktorý som si vopred natrela olejom a posypala domácou strúhankou. Na cesto naložím očistené čerstvé viničky (červené ríbezle). Boli kyslé, posypala som ich vanilkovým cukrom a jemne som ich rukou pritlačila do cesta. Potom ich posypem pripravenou mrveničkou.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút do suchej špajle. Pečte podľa svojej rúry.
- Upečený koláč nechám vychladnúť a nakrájam.