Ríbezľový koláč

Viničkový (červenoríbezľový) koláč s mrveničkou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Svieži koláč z červených ríbezlí. Rýchla príprava, stačí vám metlička či varecha.* A uvarce sebe dobru kavej ku kolačiku. Dobri šmak vam žičim.

25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vo väčšej miske zamiešam všetky sypké suroviny. V inej nádobe vymiešam metličkou tekuté suroviny. Následne vlejem tekutú zmes do sypkej a vymiešam hustejšie cesto.
  2. Hotové cesto rozotriem na okrúhly plech s priemerom 25 cm, ktorý som si vopred natrela olejom a posypala domácou strúhankou. Na cesto naložím očistené čerstvé viničky (červené ríbezle). Boli kyslé, posypala som ich vanilkovým cukrom a jemne som ich rukou pritlačila do cesta. Potom ich posypem pripravenou mrveničkou.
  3. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút do suchej špajle. Pečte podľa svojej rúry.
  4. Upečený koláč nechám vychladnúť a nakrájam.