Vianočný chlebík bez lepku
Foto: novalim
Voňavé Vianoce si môžete aj „napiecť“. Vianočný chlebík bez lepku, ktorý vám práve prinášame v podobe receptu, sa výborne
hodí na sviatočné raňajky. Povedali Zobraziť celý popisVoňavé Vianoce si môžete aj „napiecť“. Vianočný chlebík bez lepku, ktorý vám práve prinášame v podobe receptu, sa výborne
hodí na sviatočné raňajky. Povedali by ste, že pri jeho príprave použijete aj zemiak?
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkovy-vianocny-receptar/
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
100 g |
|
150 g |
|
5 ks |
|
6 PL (alebo PK špeciál) |
|
2 ks stredne veľké |
|
100 g pomleté |
|
100 g nasekané |
|
100 g nastrúhaná |
|
1 bal. |
|
|
|
Na polevu: | |
100 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Maslo vyšľaháme so žĺtkami, s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme nastrúhané zemiaky, mleté orechy, múku, čokoládu, nasekané orechy a dobre premiešame. Nakoniec jemne gumenou varechou zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov.
- 2
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlebík (alebo srnčí chrbát) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na asi 45 minút.
- 3
Poleva: Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakao, cukor a mlieko a metličkou miešame až kým nevznikne hladká poleva. Odstavíme zo sporáka.
- 4
Upečený a vychladnutý chlebík vyberieme z formy, potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme orechmi.
Tiež orechový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu