Čokoládový chlebík bez lepku
Čokoládový chlebík bez lepku

Vianočný chlebík bez lepku

novalim - fotkanovalim, 23. decembra 2019. Komerčný recept.
Vianočný chlebík bez lepku
Foto: novalim
12
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g
150 g
5 ks
6 PL
2 ks stredne veľké
100 g pomleté
100 g nastrúhaná
1 bal.
Na polevu:
100 g
100 g
3 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno.

  2. 2

    Maslo vyšľaháme so žĺtkami, s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme nastrúhané zemiaky, orechy, múku, čokoládu a dobre premiešame.

  3. 3

    Nakoniec jemne gumenou varechou zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov.

  4. 4

    Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlebík (alebo srnčí chrbát) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na asi 45 minút.

  5. 5

    Poleva: Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakao, cukor a mlieko a metličkou miešame až kým nevznikne hladká poleva. Odstavíme zo sporáka.

  6. 6

    Upečený a vychladnutý chlebík vyberieme z formy, potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme orechami.

Diskusia k receptu