Vianočný chlebík bez lepku
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks stredne veľké | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g pomleté | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g nastrúhaná | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na polevu: | |
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno.
- 2
 Maslo vyšľaháme so žĺtkami, s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme nastrúhané zemiaky, orechy, múku, čokoládu a dobre premiešame.
- 3
 Nakoniec jemne gumenou varechou zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov.
- 4
 Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlebík (alebo srnčí chrbát) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na asi 45 minút.
- 5
 Poleva: Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakao, cukor a mlieko a metličkou miešame až kým nevznikne hladká poleva. Odstavíme zo sporáka.
- 6
 Upečený a vychladnutý chlebík vyberieme z formy, potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme orechami.
Tiež lepku:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu