Vianočný chlebík bez lepku
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 5 ks |
|
| 6 PL |
|
| 2 ks stredne veľké |
|
| 100 g pomleté |
|
| 100 g nastrúhaná |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
| Na polevu: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
Postup
-
1
V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno.
- 2
Maslo vyšľaháme so žĺtkami, s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme nastrúhané zemiaky, orechy, múku, čokoládu a dobre premiešame.
- 3
Nakoniec jemne gumenou varechou zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov.
- 4
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlebík (alebo srnčí chrbát) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na asi 45 minút.
- 5
Poleva: Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakao, cukor a mlieko a metličkou miešame až kým nevznikne hladká poleva. Odstavíme zo sporáka.
- 6
Upečený a vychladnutý chlebík vyberieme z formy, potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme orechami.
Tiež lepku:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu