Čokoládový chlebík bez lepku

Vianočný chlebík bez lepku

Autor receptu: novalim

12
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno.
  2. Maslo vyšľaháme so žĺtkami, s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme nastrúhané zemiaky, orechy, múku, čokoládu a dobre premiešame.
  3. Nakoniec jemne gumenou varechou zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov.
  4. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlebík (alebo srnčí chrbát) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na asi 45 minút.
  5. Poleva: Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakao, cukor a mlieko a metličkou miešame až kým nevznikne hladká poleva. Odstavíme zo sporáka.
  6. Upečený a vychladnutý chlebík vyberieme z formy, potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme orechami.