Čokoládový chlebík bez lepku
Vianočný chlebík bez lepku
Autor receptu: novalim
12 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup- V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno.
- Maslo vyšľaháme so žĺtkami, s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme nastrúhané zemiaky, orechy, múku, čokoládu a dobre premiešame.
- Nakoniec jemne gumenou varechou zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlebík (alebo srnčí chrbát) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na asi 45 minút.
- Poleva: Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakao, cukor a mlieko a metličkou miešame až kým nevznikne hladká poleva. Odstavíme zo sporáka.
- Upečený a vychladnutý chlebík vyberieme z formy, potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme orechami.
|