Vianočné rezy

Autor receptu: 3sandra3

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Žĺtky s prášk. a vanil. cukrom našľaháme do peny. Počas šľahania postupne pridáme vlažnú vodu, orechy, kakao, strúhanku, múku a tuhý sneh zo 6 bielkov. Rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnutý koláč na plechu potrieme orechovou plnkou, rozkrojíme po šírke na polovicu. Potom na jednu polovicu koláča nanesieme punčovú náplň a zakryjeme druhým plátom tak, aby orechová plnka bola uložená na punčovej plnke. Prikryjeme papierom, zaťažíme doskou a závažím. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
  2. Orechová náplň: Orechy, cukor a maslo zalejeme vriacim mliekom, necháme vychladnúť.
  3. Punčová náplň: Vodu, citrónovú šťavu, kryštálový cukor a marmeládu uvaríme. Do vychladnutej zmesi vlejeme 0,2 dl rumu a zamiešame. Piškóty rozmrvíme /postrúhame/ a zamiešame do pripraveného punču. Spolu všetko premiešame.