Foto: mirkajan
Toto bol prvý recept na vianočné oblátky, ktorý som vyskúšala po tom, ako som si pred pár rokmi kúpila formu na výrobu oblátok. Recept Zobraziť celý popisToto bol prvý recept na vianočné oblátky, ktorý som vyskúšala po tom, ako som si pred pár rokmi kúpila formu na výrobu oblátok. Recept sa osvedčil natoľko, že iný som už ani neskúšala a pečiem ich každé vianoce- začať treba v predstihu, pretože prvá dávka zmizne celá hneď po upečení...Keď ich pred Vianocami pečiem prvýkrát, deti stále chodia do kuchyne, či nemám nejaké nepodarky...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vriacej vody nasypeme kryštálový cukor, necháme rozpustiť, pridáme maslo. Po roztopení masla zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
- 2
Do mixéra nalejeme mlieko, prisypeme múku, pridáme žĺtok a mletý aníz, rozmixujeme. Potom prilejeme vychladnutú zmes vody, cukru a masla a znovu zmixujeme. Cesto necháme odstáť v chlade aspoň 5-6 hodín a potom v oblátkovači pečieme oblátky, ktoré ešte horúce zvinieme na varešku do trubičiek.
- 3
Tento základný recept je možné obmieňať- možno vynechať aníz a miesto neho pridať hrsť mletých orechov ( vtedy pridať viacej mlieka alebo vody, cesto má byť redšie), škoricu...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len tá posledná zotáva a medzi sviatky sa robia ďalšie. Milujeme všetci
tieto oblátky. Práve som doma spomenula, že jedna rozbehová dávka by už mohla byť. Receptík vyskúšam, keď bude lepší, ukladám.
Len tá posledná zostáva a medzi sviatky sa robia ďalšie. Milujeme všetci
tieto oblátky. Práve som doma spomenula, že jedna rozbehová dávka by už mohla byť. Receptík vyskúšam, keď bude lepší, ukladám.
Neviem čím to je, ale moje oblátky nie sú z obidvoch strán hladké. Sú také drsnejšie, až také porovitejšie. Čím to je.
Uvidím , napíšem komentár, poobede budem robiť.