Vianočné oblátkové trubičky

mirkajan - fotkamirkajan, 9. októbra 2011
Vianočné oblátkové trubičky
Foto: mirkajan

Toto bol prvý recept na vianočné oblátky, ktorý som vyskúšala po tom, ako som si pred pár rokmi kúpila formu na výrobu oblátok. Recept Zobraziť celý popisToto bol prvý recept na vianočné oblátky, ktorý som vyskúšala po tom, ako som si pred pár rokmi kúpila formu na výrobu oblátok. Recept sa osvedčil natoľko, že iný som už ani neskúšala a pečiem ich každé vianoce- začať treba v predstihu, pretože prvá dávka zmizne celá hneď po upečení...Keď ich pred Vianocami pečiem prvýkrát, deti stále chodia do kuchyne, či nemám nejaké nepodarky...

200 ks
porcií
40 minút
príprava
180-240 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
400 g
1 ks
1 KL zomletý
250 ml
170 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do vriacej vody nasypeme kryštálový cukor, necháme rozpustiť, pridáme maslo. Po roztopení masla zmes odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do mixéra nalejeme mlieko, prisypeme múku, pridáme žĺtok a mletý aníz, rozmixujeme. Potom prilejeme vychladnutú zmes vody, cukru a masla a znovu zmixujeme. Cesto necháme odstáť v chlade aspoň 5-6 hodín a potom v oblátkovači pečieme oblátky, ktoré ešte horúce zvinieme na varešku do trubičiek.

  3. 3

    Tento základný recept je možné obmieňať- možno vynechať aníz a miesto neho pridať hrsť mletých orechov ( vtedy pridať viacej mlieka alebo vody, cesto má byť redšie), škoricu...

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Že prvá dávka zmizne. U nás ich zmyzne aj 5 dávok dovianoc (aj viac).
Len tá posledná zotáva a medzi sviatky sa robia ďalšie. Milujeme všetci
tieto oblátky. Práve som doma spomenula, že jedna rozbehová dávka by už mohla byť. Receptík vyskúšam, keď bude lepší, ukladám.
1x trogar
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Že prvá dávka zmizne. U nás ich zmyzne aj 5 dávok do Vianoc (aj viac).
Len tá posledná zostáva a medzi sviatky sa robia ďalšie. Milujeme všetci
tieto oblátky. Práve som doma spomenula, že jedna rozbehová dávka by už mohla byť. Receptík vyskúšam, keď bude lepší, ukladám.
nadia56
ja formu mam, uz ju len oprasit a pustit sa do pecenia, recept si ukladam, dakujem :-)
cica2
musia byť výborné, škoda že nemám formu ale recept si uložím:)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@Mirkajan , je síce už po vianociach, ale u nás sa oblátky pečú stále ostošesť. Dnes som si práve zarobila tieto oblátky na skusy, lebo majú nejaký iný postup s tým varením. Cesto čaká, odpočíva, len sa mi zdalo trochu veľa toho cukru. Neviem či sa mi nebudú lepiiť. Máš ich osvedčené?
Neviem čím to je, ale moje oblátky nie sú z obidvoch strán hladké. Sú také drsnejšie, až také porovitejšie. Čím to je.
Uvidím , napíšem komentár, poobede budem robiť.
mirkajan
Áno, mám ich odskúšané, iné ani nerobievam a cesto sa mi nikdy nelepilo. Prajem veľa zdaru pri pečení.
1x trogar
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@Mirkajan , oblátky sú hotové. Cesto je ozaj super, nelepí sa, dobre sa s ním robí hlavne trubičky. Čo som prekvapená, že to cesto po upečení je v tom momente mäkkučké a dobre sa natáčajú. Aníz som nedala, nedávam ho, ale aj by som vyskúšala, ale nemala som mletý. Jediné čo mne a nám v rodine trochu vadilo, že sú pre nás veľmi sladké. Recept určite ukladám a budem ho robiť, len s menšou dávkou cukru. Dúfam, že to na technológii nič nepokazí. Ďakujem.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia